Kategoriler
Emlak Haberleri

Milli Emlak KDV’siz hazine arazisi satıyor

Milli Emlak 36 ilde ucuz arazi satışlarına başladı. Yükselen konut fiyatlarının düşürülmesi için alınan önlemler kapsamındaki satışlar, heyecan yarattı. Mülkiyeti hazineye ait olan arsa, tarla, bahçe, dükkan, işyeri, memur lojmanları gibi çok sayıda taşınmaz satışa çıktı. Haberin devamında detaylar yer almaktadır.

En çok satış ilanı Karaman’da

Milli Emlak satışa sunulan taşınmazlar için hazine arazisi haritası yayımladı. Bu harita ile birlikte 36 ilde başvuru yapmak için ekran açıldı. Satış ilanı en fazla verilen il 84 ilan ile Karaman oldu. Bu ile ek olarak Kırklareli, Çanakkale, Ankara , Bursa, Burdur, Isparta, Kütahya, Manisa, Balıkesir, Kayseri, Adana, Erzincan, Diyarbakır, Artvin, Malatya ve Tokat’ta da taşınmaz satışları için ilan bulunmaktadır. Taşınmazlar arasında en büyük ilgiyi neredeyse metrekare fiyatına tamamı satılan tarla ve arsalar görmektedir. Kullanılmayan tarlaların tarıma kazandırılması ve tarım ürünlerinin üretiminin arttırılması amacı ile fiyatlar çok düşük durumdadır.

Satışta olan Kütahya Gediz’deki 1.862 metrekare büyüklüğe sahip tarlanın değeri 6 bin TL olarak belirtilmektedir. Benzer şekilde 216 metrekare büyüklüğe sahip Isparta’da ki tarla 3 bin 140 TL fiyata satılmaktadır. Sinop Boyabat ilçesindeki 141,93 metre alanlı hazine arazisi 9 bin 700 TL’ye satılacak. Satıştaki alanlarda bahçeler de yer almaktadır. Karabük Safranbolu’daki 3 bin 862 metrekare bahçenin satış fiyatı ise 270 bin 500 TL olarak görülmektedir. Kırklareli Merkez ilçesinde yer alan 1.204 metre bahçe ise 84 bin 350 TL olarak ilanda yer almaktadır.

Milli Emlak 24 ay taksitle arsa satıyor

Satışa sunulan taşınmazlar uygun fiyatların dışında başka avantajlar da sağlamaktadır. Bu taşınmazların satışlarında 24 aya varan vade seçeneklerine yer verilmektedir. Satın alımlarda KDV muafiyeti avantajı da sağlanmaktadır. Bunlara ek olarak Milli Emlak taşınmazları emlak muafiyeti ile satılmaktadır. Sıfır oranlı emlak vergisi ödeme imkanı sağlayan bu avantaj 5 yıllık geniş bir süreyi kapsamaktadır.

Milli Emlak tarafından satışa sunulan taşınmazların tam listesi için www.milliemlak.gov.tr’de mevcut bulunmaktadır. Buradan ilanların tümüne ulaşıp istediğiniz il ve taşınmaza ulaşabilirsiniz. Ayrıca başvurular için de aynı site üzerinden aşamaları takip edebilirsiniz.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız