Kategoriler
Proje Haberleri

ModernYaka Ispartakule satışları devam ediyor

Covid-19 salgın sürecinde duraklayan konut üretimi, yeni projelerin arka arkaya devreye alınmasıyla hızlanıyor. Ege Yapı, İstanbul ve İzmir’de 2 yıl içinde ortalama 7 milyar TL değerinde 7 projelik yatırım hamlesini başlatmıştır. Ayrıca yatırım zincirinin ilk halkası olan ModernYaka Ispartakule projesini satışa çıkarmıştır.

İstanbul’un hızlı gelişen bölgelerinden Küçükçekmece Gölü’nün kıyısındaki Ispartakule’de yer alan proje 1,8 milyar TL yatırımla yükselecektir. Ayrıca projenin 30 ay içerisinde teslim edilmesi hedefleniyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, projenin tanıtım toplantısında konuşma yapmıştır. Kabadayı, şimdiye kadar gerçekleştirdikleri projelerin yüzde 300-400 oranında değer kazandığına işaret etmiştir.

Alım için doğru zaman

İnanç Kabadayı, gayrimenkulün en doğru yatırım aracı olduğunu dile getirmiştir. Ayrıca altın ve döviz gibi geleneksel yatırım araçlarında dalgalanmaların yaşanabildiğini kaydetmiştir. Kabadayı, konutta maliyet artışlarından kaynaklanan yukarı yönlü bir ivmelenme olabileceğine değinmiştir. Kabadayı, emtia fiyatlarında bu yılın ikinci yarısı ile 2023 yılında kırılma beklediğini belirtmiştir. Ayrıca; “Bu yıl en az yüzde 40-50 maliyet artışı olacaktır. Konut hayatımızın bir parçası olacak ve konut ihtiyacı artarak devam edecektir. Gayrimenkul almak için en doğru zaman. Kamu bankalarının faiz oranları, enflasyon göz önüne alındığında tüketiciler için fırsatlar barındırmaktadır.” dedi.

Küçükçekmece’de hayata geçirilen konut projesinde daire fiyatları, daire tipine, büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca bulunduğu kata ve cepheye göre de değişiklik göstermektedir. Konut projesinde satılık daire fiyatları 1 milyon 300 bin TL’den başlamaktadır. Satılık daire fiyatları 5 milyon 500 bin TL’ye kadar yükselmektedir.

ModernYaka Ispartakule 462 konuta 4.284 ön talep

Kabadayı, ModernYaka Ispartakule projesinin ön talep döneminde yoğun ilgi gördüğünü söylemiştir. Ayrıca 462 konut ve 53 ticari üniteden oluşan projeye 4.284 ön talep aldıklarını açıklamıştır. Kabadayı; “Başarı ile kapattığımız 2021 yılından sonra 2022 yılı için yüzde 30 büyüme ve toplamda planladığımız 7 proje ile 1.700 kişilik yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…