Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Muğla’da yeni konut ihtiyacı arttı

Pandemi, sahil kentine taşınma hayalini projeye dönüştürdü. Uzaktan çalışma modelinin sunduğu esneklikle çeviklik kazanan projeler, Ege’ye göç dalgasına sebep oldu. Muğla, göç hareketinin ilk duraklarından biri oldu. Bölgedeki göç hareketiyle arz-talep dengesinde yaşanan farklılık, yeni konut projelerini de harekete geçirdi. Ayrıca Nino Tsivadze Ege’ye göç ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Nino Tsivadze Ege’ye göçü Değerlendirdi

Pandemide giderek çoğalan online çalışma modeli Ege’ye göçünü oluşturdu. Yapılan araştırmalara göre, 2021’in ilk 7 ayında taşınma oranlarında İstanbul’da %24, Ankara’da %87 yükseliş oldu. Göç hareketini, taşınma maliyetlerinde %35’i bulan yükselişler dahi durduramadı. Bodrum, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris gibi sahil kentleriyle ünlü Muğla, en çok göç alan ilk 3 şehir arasında yer aldı. İzak Hason Emlak Danışmanlığı Bodrum Şubesi Yöneticisi Nino Tsivadze, pandeminin etkilerinin en çok hissedildiği 2021’de yaşanan kısıtlamaların ve uzaktan çalışma modelinin sunduğu esnekliğin Ege’ye göç dalgasını şekillendirdiğini belirtti. Ayrıca; “Muğla’ya başlayan göç dalgası, emlak piyasasında büyük bir hareketlilik yarattı. Özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi kasaba ve şehir dokusunu yaşatan bölgelerde satışlar 4 katına çıktı. Kiralık konutlarda da artışlar oldu. Bu dönem, uzun zamandır Büyükşehir’lerin hareketliliğinden sıyrılıp sahil kasabasında yaşamak isteyenler için harika bir fırsat yarattı” dedi.

Göç dalgası arz-talep dengesini değiştirdi

Nino Tsivadze, göç dalgasının Muğla’da arz-talep dengesini değiştirdiğine değindi. Ayrıca, “Talep artışı yeni konut gereksinimini de beraberinde getirdi. Pandemiyle oluşan izole yaşam arayışları konuta doğayla iç içe bir yaklaşım kazandırdı. Büyükşehir’lerde yeni konut projelerinde yaşanan bu değişim, Muğla’da da hissedilmektedir. Bölgede ekolojik yaşamı merkezine alan projelerin sayısı giderek artmaktadır. Ayrıca yeni yerleşimlerin ana durağını kıyı kesimler oluşturmaktadır”dedi.

Yılın En İyi Performansı Ödülü’nü aldı

Tsivadze, İzak Hason Emlak Danışmanlığı olarak Bodrum’daki izole yaşam arayışlarına yönelik sundukları hızlı çözümlerle kısa sürede müşteri memnuniyetini artırdıklarını belirtti. Ayrıca, “Başarılı hizmetlerimizle şirketimizin Bodrum şubesi olarak ilgi çekmeyi başardık. Müşterilerimizle kurduğumuz çözüm ortaklığımız bize Yılın En İyi Performansı Ödülü’nü getirdi. 2022 yılında da üstün hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız...