Kategoriler
Koronavirüs Sağlık SonDakika

Norveç’te 10 gün aradan sonra birer yeni ölüm!

Norveç‘te 2 Ekim’de bir kişi yaşamını yitirdikten 10 gün sonra yeni ölüm daha kaydedildi. Pozitif tanı sayısının mayıs ayından itibaren belirgin şekilde düştüğü ancak ağustos ayında tekrar arttığı İskandinav ülkesinde, dün ve bugün birer kişi daha yaşamını yitirdi.

Ülkede, Yeni Tip Koronavirüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı, 257’ye yükseldi. Ülkede, bugün, 91 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Koronavirüs tanısı konulan kişi sayısı, 15 bin 730’a tırmandı.

İki gün önce 43 kişiye, dünse 16 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu.

Pozitif tanı oranı hangi seviyede?

Verdens Gang (VG) tarafından paylaşılan verilere göre geçen hafta yüzde 1.7 oranında olan testlerin arasındaki pozitif sonuç oranı, bu hafta yüzde 1.6 seviyesine geriledi. Öte yandan 100 bin kişi başına düşen pozitif tanı sayısı, 31.5 olarak kayda geçti.

Hastanede Kovid-19 tedavisi görenlerin sayısında, bir günde 5 kişilik azalma görüldü. Koronavirüs nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kişi sayısında da iki kişilik azalma kaydedildi. Solunum desteğine bağlı hasta sayısında ise düne göre değişiklik olmadı. Entübe edilen hasta sayısı, 6 Ekim’de bir 7 Ekim’de iki kişiydi. Bu sayı, 8 Ekim’de tekrar bir kişiye düştü.

Buna göre Norveç‘te, koronavirüs salgınına yakalananların 27’si hastanede tedavi görüyor. Hastanede tedavi görenlerin üçü, yoğun bakım ünitesinde bulunuyor. Bir kişi de solunum desteğine bağlı olarak yaşatılmaya çalışıyor.

Pozitif tanılarda yükseliş trendi!

VG tarafından yayımlanan grafiklere göre Norveç‘teki pozitif tanılar, yükseliş trendinde. Ülkenin başkenti Oslo’da, bugün 21 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Burada, son 14 gündeki pozitif tanı konulan kişi sayısı, 658’e yükseldi. Bulaş olan kişi sayısı, Oslo’da 5 bin 128’e çıktı.

Virüse yakalananların en yüksek olduğu ikinci ilse Bergen oldu. Bergen’de bugün, 20 kişiye; iki hafta içinde 145 kişiye, toplam ise bin 402 Kovid-19 tanısı konuldu.