Kategoriler
Emlak Haberleri

Ocak 2022 Emlak Endeksi verilerini açıklandı

Hepsiemlak, gayrimenkul piyasasının nabzını tutmaktadır. Son 1 yıl içerisinde satılık konut fiyatlarında yüzde 100’ün üzerinde artış gösteren şehirleri sıralamıştır. Ocak 2022 Emlak Endeksi verilerine göre en yüksek fiyat artışı yüzde 126 ile Antalya’da olmuştur. Ardından sırasıyla Adana, İstanbul, Samsun, Mersin, Muğla, Ankara ve Tekirdağ’da son 1 yılda yüzde 100’ün üzerinde fiyat artışları gerçekleşmiştir.

Fiyat Artışı yüzde 100’ün üzerinde olan şehirler

Hepsiemlak, Ocak 2022 Emlak Endeksi verilerine göre Antalya, satılık konut piyasası son 1 yılda yükselişe geçmiştir. Endeks verilerine göre satılık konut fiyatlarının en fazla artış gösterdiği şehirler sıralamasında ilk sırada bulunan Antalya’nın ilçelerinde de yüzde 100’ün üzerinde fiyat artışları yaşanmıştır. Konyaaltı, Muratpaşa, Döşemealtı, Kepez ve Alanya’da son 1 yılda yüzde 139-119 oranındaki yükselişler dikkat çekmektedir.

Adana’da satılık konut piyasasında fiyatı en çok değerlenen ilçelerin başında yüzde 112 ile Çukurova olmuştur. Ayrıca ardından yüzde 97 ile Seyhan gelmiştir.

İstanbul’da satılık konutta son 1 yıl içerisinde en çok değerlenen ilçe yüzde 179 fiyat artışlarıyla Ümraniye olmuştur. Ümraniye’yi yüzde 168 ile Gaziosmanpaşa izlemiştir. Ayrıca yüzde 160 ile Maltepe, yüzde 157 ile Bağcılar ve yüzde 152 ile Bakırköy takip etmiştir.

Samsun’un son 1 yılda satılık konut fiyatı en çok artan ilçeleri Atakum ve İlkadım olmuştur. Atakum’da yüzde 108 oranında fiyat artışları gerçekleşmiştir. Ayrıca İlkadım’da yüzde 74 oranında artışlar yaşanmıştır.

Mersin satılık konut piyasasında son 1 yılda yükselişe geçen ilk ilçe fiyatların yüzde 145 arttığı Mezitli olmuştur. Ayrıca ardından yüzde 135-90 arasındaki fiyat artışlarıyla Erdemli, Yenişehir, Silifke ve Tarsus izlemiştir.

Muğla, Ege Bölgesi’nin en fazla talep gören şehirlerinden biridir. Muğla’da son 1 yılda en çok değerlenen ilçelerin ilk sırasında yüzde 188 ile Milas olmuştur. Ardından yüzde 115 ile Marmaris, yüzde 113 ile Bodrum, yüzde 102 ile Dalaman ve yüzde 92 ile Fethiye olmuştur.

Ocak 2022 Emlak Endeksi verilerine göre; Ankara’da satılık konutların ortalama metrekare fiyatlarında son 1 yılda yüzde 121-105 oranında artış yaşanmıştır. Üstelik Ankara’da birinciliği Etimesgut almıştır. İkinci sırada Çankaya, üçüncü sırada Pursaklar yer almıştır. Ayrıca dördüncü sırada Sincan ve beşinci sırada Gölbaşı gelmiştir.

Tekirdağ’da ortalama metrekare fiyat artışında birinci ilçe yüzde 123 ile Çorlu olmuştur. Ayrıca Çorlu’yu yüzde 84 ile Marmaraereğlisi ve yüzde 75 ile Süleymanpaşa izlemiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…