Kategoriler
Güncel Gündem

Öğrenciler için Hayalet Plaza gündemde

Öğrenciler özellikle büyük şehirlerde barınma sorunu yaşamaktadır. Talebin yoğun olduğu İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde okul okumak isteyen öğrenciler ilk olarak ev ihtiyacını karşılamak zorundadır. Bunu karşılamak için hayalet plaza uygulaması gündeme geldi. Hayalet plaza önerisi ve detayları için haberin devamına göz atabilirsiniz.

Boş kalan ofisler öğrencilere ev olacak

Hayalet plaza uygulaması ile boş kalan işyerlerinin öğrenciler için yurt olması önerilmektedir. Pandemi döneminde geçilen home office çalışma düzeni pandemi sonrasında da yaygın olarak devam etmektedir. Tam zamanlı ya da yarı zamanlı evden çalışanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu çalışma modelinden hem işverenler, hem çalışanlar memnun durumda. Hal böyle olunca ofisler de zaman içinde kapanmaya başladı. Özellikle büyük şehirlerde çok katlı olarak inşa edilen plazalarda kiralık yazıları çoğaldı. Bu durumun barınma sorunu yaşanan şehirlerde daha fazla olması dikkat çekti. Konu ile ilgili emlak uzmanları hem plaza sahiplerinin hem öğrencilerin sorununu çözmek için hayalet plaza uygulamasını gündeme getirdi.

Hayalet Plaza uygulaması nedir

Uygulama kiraya vermek isteyen işyeri sahipleri ve kiralamak isteyen öğrenciler için yeni alternatif olarak düşünülmektedir. YURT-KUR ya da belediyelerin iştirakleri ile boş plazaların öğrenci yurdu olarak kiralanması hayalet plaza uygulamasıdır. Bu sayede özel ya da devlete bağlı yurt sayısında artış olacaktır. Artışın olması ile birlikte şehir dışından gelen öğrenciler için daha fazla yer açılmaktadır. Bu da yurt fiyatlarında düşmesi ve öğrencilerin yurt sorunlarının çözülmesi anlamına gelmektedir.

Yeni üniversite kayıtlarının başladığı bu dönemlerde ilgili makamların köprü görevi görmesi ile hayalet plazaların canlandırılması isteniyor. Konu ile ilgili her hangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Ancak ilerleyen haftalarda ya da günlerde değerlendirmelerin yapılması beklenmektedir. Bu uygulamanın ilk olarak büyük şehirlerde yapılması beklenmektedir. Büyük şehirlerde başarılı olduktan sonra ihtiyaca göre uygun olan diğer şehirlerde de uygulanacaktır.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız