Kategoriler
Emlak Haberleri

Onur Şekerlisoy Gayrimenkul Dalgalanmalarını Değerlendirdi

TÜİK Ocak ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde Ocak ayında 88 bin 306 konut satışı gerçekleştirilmiştir. Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %25,1 artış yaşandı. Ayrıca Aralık ayına kıyasla yüzde 61 düşüş yaşanmıştır. Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy, TÜİK verilerini değerlendiren gayrimenkul alanında birçok önemli projeye imza attı. Önümüzdeki dönemde fiyatlardaki dalgalanmaların azalmasıyla konut satılarında artış beklediklerini belirtti. Şekerlisoy’un değerlendirmesi ile ilgili bütün detaylara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Onur Şekerlisoy Yaşanan Dalgalanmayı Değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu 2022 yılı Ocak ayı konut satış istatistiklerini paylaştı. Gayrimenkul alanında birçok önemli projeye imza atan Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy Türkiye genelinde seyreden dalgalı tabloyu şöyle değerlendirdi; “Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 artarak 88 bin 306 oldu. Konut satışlarında İstanbul 15 bin 110 konut satışı ve %17,1le en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 8 bin 255 konut satışı ve %9,3 payla Ankara takip etti. Ayrıca 5 bin 486 konut satışı ve %6,2 payla İzmir izlemiştir.

Ocak’ta gerçekleştirilen satışlarda Aralık ayına kıyasla yüzde 61 düşüş yaşanmıştır. Bunun birkaç nedeni var; ekonomi alanındaki dalgalanmalar ve fiyat oranlarındaki dengesizlik nedeniyle statikleşmeyen ve sürekli hareket halinde olan ortam insanların ilgisini dağıtarak farklı senaryoları düşünmelerine neden oldu. Bu dalgalanmaların süreceğini öngörmekle birlikte ilginin yıl içerisinde düzensiz de olsa artacağını düşünüyoruz. Ayrıca yabancılara yapılan konut satışları Ocak’ta 2021 Ocak’a göre %56,5 arttı. 4 bin 186 oldu. Türkiye’den konut satın alanlar arasında İran, Irak ve Rusya vatandaşları ilk sırada yer aldı. Ayrıca uzun zamandır başı çeken İran, Irak ve Rusya’nın ilgisinin de devam edeceğini söyleyebilirim” dedi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…