Kategoriler
Koronavirüs

Ordu’da sigara içme yasağı… Sakarya’da ise “kitap okuma” yaptırımı

Çankırı ve Sivas valiliklerinin ardından dün, birçok ilde yeni kararlar alındı. Buna göre koronavirüs testi pozitif çıkan ve evindeki karantinada olması gereken ancak dışarı çıkan kişiler, çevredeki yurda alınacak. Yurda alınanlar, konaklama ve diğer masrafları cebinden karşılayacak.

Valiliklerden gelen bildirimlerle birlikte bu yaptırımı uygulayan il sayısı, yükseldi. Ayrıca, Ordu’da sigara içme yasağı getirildi.

Ordu’da sigara içme yasağı

Öte yandan Ordu Valisi, bir kararı daha duyurdu. Yeni tip koronavirüs salgınını önlemek amacıyla ildeki bazı alanlarda sigara içilmesi yasaklandı. Ordu Valisi Toncay Sonel‘in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre Sırrı Paşa, Süleyman Felek ve İsmet Paşa caddelerinin yanı sıra sahil bandında sigara içmek yasaklandı. Yasağın gerekçesinin ise maskenin düzgün kullanılmasını sağlamak olduğu belirtildi.

Zorunlu yurt karantinası uygulaması nerelerde?

Zorunlu karantina kuralına uymayanlar, karantina süresini yurtta geçirecek.

Sakarya, Nevşehir, Yozgat, Niğde, Çankırı, Afyonkarahisar, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Kayseri ve Giresun illerinde alınan bu kararın yanı sıra 65 yaş ve üzerindeki yurttaşlar, saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkabilecek.

Sakarya’da maske takmayan 65 kişiye ceza kesildi

Dün 65 kişiye 900’er liralık para cezası kesildi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, dün, sosyal medya hesabından maske takmayan 65 kişiye ceza kesildiğini, ayrıca bu kişilere üçer gün karantina ve en az 10 adet kitap okuma zorunluluğu getirildiğini kaydetti.