Kategoriler
Ekonomi Gündem

Otobüs bileti fiyatları 2 katını aştı!

Otobüs bileti fiyatları, bir ay içerisinde iki katını aştı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında şehirler arası seyahate kısıtlamalar getirilirken otobüs fiyatlarında sıçrayış meydana geldi.

Seyahat izni belgesi olmayanlar, ulaşım hakkından yararlanamazken bir ay önce 20 lira olan Rize-Trabzon otobüs bileti 250 lira oldu. Kısıtlamadan önce 110 lira olan Rize-Ankara otobüs bileti, 250 liraya yükseldi. İHA’nın haberine göre; Rize’den İstanbul’a giden otobüsün koltuk fiyatı, 180 liradan 280 liraya çıktı.

Fırsatçılar boş durmadı

Öte yandan Trabzon ile Rize arasındaki otobüs seferleri kaldırılmasının ardından iternet üzerinden biletini satanlar oldu. Ortalama 80 kilometre süren yol için 20 lira olan bilet, internette 250 lira oldu.

Rize’de acente sorumluluğu görevini yapan Atilla Gündoğdu, seyahat belgesi olmayanlara bilet kesmediklerini bildirdi. İHA’ya açıklamalarda bulunan Gündoğdu “Valilikten onay aldıktan sonra seferleri gerçekleştirebiliyoruz. Aynı zamanda otogarda hazırda bulunan emniyet güçleri var, onların da kontrolü altında yola çıkma izin belgesi veriliyor. Tabii bu yine 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için geçerli değil. Yani yaş sınırına da takılmayan yolculara izin belgesi veriliyor. Hangi firma ile gideceğine dair bilgiler ve aracın plakası not alınıyor o şekilde herhangi bir sağlık problemi yoksa gidebiliyorlar. Kesinlikle seyahat izin belgesi olmadan ve teyit etmeden bilet kesimi yapmıyoruz. Büyükşehirlerde ise acentelerimiz kapalı olduğundan bilet kesimini internet üzerinden yapıyorlar.” diye konuştu.

“Müdahil olamıyoruz”

Fiyatların tedbirlerden sonra arttığını dile getiren Gündoğdu, büyükşehirlerdeki acentelerdeki satış işlemenin gerçekleştirilemediği için biletlerin internet üzerinden satıldığını aktardı. Atilla Gündoğdu “Bizim fiyatlarımız Rize’den İstanbul’a 280 lira, Rize’den Ankara’ya ise 250 liradır. Ama dediğim gibi Trabzon ve benzeri büyükşehirlerde acentelerimiz kapalı olduğundan biletleri internet üzerinden alıyorlar ve onlara biz müdahil olamıyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA