Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Peker GYO 82.5 Milyon TL’lik bono ihracı gerçekleştirdi

Peker GYO, Türkiye’deki finansman bonosu ihracına adım atmıştır. Ayrıca 82,5 milyon TL’lik finansman bonosu satışı gerçekleştirmiştir. Bu önemli finansal adım, yatırımcılar arasında büyük ilgi görmüştür. Türkiye’nin özel sektör borçlanma piyasasında bir gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından gerçekleştirilen sınırlı sayıdaki ihraçlardan biri oldu.

İhracın Arkaplanı

2023 Kasım ayında SPK’dan alınan 1.5 milyar TL’lik ihraç tavanı izni, Peker GYO’nun 82,5 milyon TL’lik ilk finansman bonosu ihracına zemin hazırladı. Bu ihraç için, yurt içinde nitelikli yatırımcılardan talep toplanmıştır. İhracın yıllık basit getirisi yüzde 51, bileşik getiri ise yüzde 63,14 olarak belirlenmiştir. Finansman bonosu, vade sonunda anapara ve faiz ödemeleriyle itfa edilecektir.

Yoğun İlgi ile Karşılandı

Peker GYO’nun 61 gün vadeli ve iskontolu finansman bonosu gerçekleştirmiştir. Bunu İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirmiştir. Ayrıca bu işlem de piyasada büyük ilgi görmüştür. 82,5 milyon TL’lik finansman bonosu satışı, yurt içi özel sektör borçlanma piyasasında bir gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından gerçekleştirilen sınırlı ihraçlardan biri oldu.

Hasan Peker’den Açıklama

Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, ihraçla ilgili olarak, kaynak çeşitlendirmenin hedeflendiğini belirtti. Şirketin halka açık bir şirket olduğunu ve aynı zamanda sermaye piyasası kurumu olduğunu vurgulayan Peker, sermaye piyasalarında borçlanma araçları ihraç etme planlarının olduğunu açıklamıştır. Peker ayrıca, Peker GYO’nun bu hedefe ulaşmak için finansman bonosunun getiri ve vadesini cazip bir şekilde belirlediklerini ifade etmiştir.

Peker GYO Hakkında

GYO firmasının, gayrimenkul projeleri geliştirme, alım-satım ve kiralamada faaliyet gösteren bir şirkettir. Şirketin 2018 yılından beri Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. Ayrıca bu şirketin sermayesi 669,8 milyon TL’dir. Bu Peker GYO firmasının yüzde 60,83’ü halka açıktır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Diğer haberler için tıklayınız…