Kategoriler
Proje Haberleri

Peker Tower Maslak ofis projesi başlıyor

Peker Holding, Bomonti Business Center gibi İstanbul’a kazandırdığı iş merkezleri ile öne çıkan bir şirkettir. Söz konusu şirket, portföyüne şimdi de Maslak’ın kalbinde yeni projesi olan Peker Tower Maslak projesini ekliyor. Projenin teslimleri Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşmesi planlanmaktadır. Üstelik bu proje modern ve akıllı ofis ihtiyacına çözüm getirecek biçimde son teknoloji ile tasarlanmıştır.

Peker Tower Maslak projesinde sağlıklı ve bağımsız ofisler

Proje, toplam 16.554 metrekarelik inşaat alanına sahip olan arsada geliştirilmektedir. 6 bodrum kat ile birlikte zemin + 15 kattan oluşmaktadır. Ayrıca gelişen tüketici talepleri ve hijyen standartları dikkate alınarak, bölünebilen yapısı ile yeni nesil bir ofis olarak tasarlanmıştır. Havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemleri salgın süreci ardından değişen ihtiyaçlar çerçevesinde projelendirilmektedir. Bununla birlikte sağlıklı ve bağımsız ofislerin baz alındığı bir konsept oluşturulmuştur.

Proje, Maslak’ta Büyükdere ve Eski Büyükdere Caddelerine cepheli, ofis alanı olarak iş merkezlerinin kesişim noktasında yükselmektedir. Üstelik projede tek blok, birkaç kat veya tek kat kiralama fırsatları da sunuluyor.

Otopark problemine çözüm

Peker Tower Maslak projesinde ofis büyüklükleri 120 metrekare ile 560 metrekare arasında değişmektedir. Ayrıca her kat ayrı bir kurguya sahip biçimde tasarlanmıştır. Bununla birlikte her kat 4 farklı ofis alanına bölünebilmektedir. Yalnızca iş hayatının değil alışverişin, eğlencenin, kültür ve sanatın merkezinde bulunmaktadır. Söz konusu projede otopark alanları ise her ofisin ihtiyacını giderecek şekilde tasarlanmıştır. Buna göre 120 metrekarelik en küçük ofise bile minimum 1 araçlık otopark alanı planlanmıştır.

“Çalışma ortamından uzakta veya ‘yalnız’ çalışma verimi düşürüyor”

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, Türkiye’nin sahip olduğu özellikle Batılı ülkeler açısından stratejik konumun, İstanbul’u global markalar için bir iş merkezi durumuna getirebilmesine dikkat çekmiştir. Peker; “Ayrıca hem Harvard Üniversitesi’ndeki hem de Avrupa’daki diğer akademik çalışmalar; ‘yalnız’, yani ‘çalışma ortamından uzakta çalışmanın’ verimi düşürdüğü görülmektedir. Dolayısıyla ‘ofis hayatının’ devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle salgın süreci ardından istek ve ihtiyaçlar belirleyerek tasarlanan son teknolojili yeni nesil ofisler, cazibe merkezi olmaya devam edecektir. Biz de bu potansiyelin heyecanı ile ülkemizde yatırım yapmayı sürdürüyoruz.” İfadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…