Kategoriler
Emlak Haberleri

Pendik’te konut fiyatları yüzde 133 değer kazandı

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, Pekdik’te son yıllarda markalı konut üretiminde önemli bir lokasyon haline geldiğini söyledi. Ayrıca son bir yılda ilçedeki satılık konutların fiyatlarının %133 artış gösterdiğini de ekledi. Çulhalık, Pendik’te dairelerin metrekare fiyatlarının 15 bin ile 16 bin TL civarında olduğunu da belirtmiştir.

İhsan Çulhalık, Pendik bölgesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştur. Başkan Çulhalık, ilçede özellikle orta ve küçük ölçekli yatay projelerin hakim olduğunu söyledi. Ayrıca kentsel dönüşümün de kısa zamanda hız kazanacağını öngördüklerini de belirtti. Bu da bölgeyi daha dikkat çekici bir hale getirmektedir. Pendik’te satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatlarının 15 bin ila 16 bin TL civarındadır. Ayrıca amortisman süresinin ise 30 yıl seviyelerinde seyretmektedir.

İhsan Çulhalık Pendik’te ulaşımın çeşitlilik gösterdiğine dikkat çekti

Çulhalık, her türlü ulaşım aksına sahip olan Pendik ilçesinin ulaşımının oldukça çeşitlilik gösterdiğine dikkat çekti. Ayrıca  ulaşımla ilçeden şehrin önemli merkezlerine ulaşmanın oldukça kolay olduğunu da söyledi. Çulhalık Sabiha Gökçen Havalimanı’nın uçuş trafiğinin artmasının, ilçenin sanayi bölgelerine yakın konumunun, eğitim kurumlarına yakınlığının katkısının Pendik hattının değerini daha da arttırdığını söyledi.  Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkı yapmak amacıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’nın hemen yanı başında 250 hektarlık alan üzerinde İstanbul Teknopark oluşturulmuştur. Bu da bölgeye istihdam ve nitelik açısından ayrı bir değer kazandırmaktadır. Bölgenin, Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM otoyolu ile erişilebilirlik bakımından oldukça önemli bir merkez haline de gelmiştir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Yüksek Hızlı Tren Hattı projesi, Marmaray ve metro ilçenin en önemli ulaşım özellikleri arasında yer almaktadır.

İhsan Çulhalık, İnsay Yapı olarak kendilerinin de yatırım için Pendik ilçesini tercih ettiklerini dile getirmiştir. Ayrıca, “Pendik’te hayata geçirdiğimiz ‘Ondörtüç Pendik’ projesinin satış süreci devam etmektedir. Ayrıca planladığımız ‘Esenyalı Pendik’ projemiz vardır. Proje, yaklaşık 43 bin metrekare alanda inşa edilecektir. 221 bağımsız bölümden oluşacaktır. Bu yatırımın tutarı yaklaşık 250 milyon TL olacaktır” dedi.

Projeler ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmak için 0216 314 14 14 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer gayrimenkul haberleri için tıklayınız…