Kategoriler
Ekonomi Gündem

PİAR Araştırma en başarılı belediyeleri açıkladı

PİAR Araştırma, Büyükşehir belediyeleri ve Büyükşehir İlçe belediyelerine ilişkin memnuniyet anketini yayımladı. Büyükşehir belediyeleri arasında en başarılısı Ankara Büyükşehir Belediyesi çıktı. Bu yılın haziran ayına ilişkin sonuçlara göre CHP’den seçilen Mansur Yavaş’ın başkanlığını yaptığı belediyenin başarı oranı yüzde 73,2 olarak kayda geçti.

En başarılı Büyükşehir İlçe belediyesi ise İzmit oldu. İzmit Belediyesinin başkanı ise CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet. Hürriyet’in başarı oranı yüzde 72,9.

Ankara’yı Antalya takip etti

Büyükşehir Belediyeleri Memnuniyet Araştırması‘nda ikinci sıraya yerleşen ise Antalya Büyükşehir Belediyesi oldu. Belediyenin başkanlığını son seçimden itibaren CHP’den seçilen Muhittin Böcek yapıyor.

Büyükşehir İlçe belediyeleri arasında ikinci sıraya yerleşen ise Merkezefendi Belediyesi oldu. Denizli’nin ilçesi Merkezefendi’nin Belediye Başkanı da CHP’den seçilen Şeniz Doğan. Doğan’ın başarı oranı yüzde 70,5.

Aydın Belediye Başkanı üçüncü sırada

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Özlem Çerçioğlu, yüzde 63,2 oranındaki başarısıyla ilk üçe girdi. Çerçioğlu, CHP’nin adayı olarak seçime girmişti. Memnuniyet Anketi’nde üçüncü sıraya giren Büyükşehir ilçe belediyesi ise Çukurova Belediyesi oldu.

Mersin’e bağlı Çukurova’nın Belediye Başkanlığını CHP’den seçilen Soner Çetin yapıyor. Çetin’in yönetimindeki Belediyeden memnun olanların oranı ise yüzde 68,7 seviyesinde.

Ak Partili belediye dördüncü sırada

Ak Partili belediye, memnuniyet sıralamasında, dördüncü sırada yer aldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Altay, yüzde 58,6 başarı oranıyla dördüncü sıraya girdi. İlçe belediyelerinden Karatay Belediyesi de kendi grubu içinde dördüncü sırada yer aldı.

Ak Partili Belediye Başkanı’nın yönettiği belediyeye ait memnuniyet oranı yüzde 68,1 oranında. Büyükşehir kategorisinde beşinci sırada Ekrem İmamoğlu bulunuyor. İmamoğlu’nun memnuniyet oranı yüzde 57,2 oranında olurken ilçe belediyelerden beşinci sırada yer alan Konak Belediye Başkanı’nın memnuniyet oranı yüzde 67,3 seviyesinde.