Kategoriler
Güncel

Prefabrik ev desteği 2022’de 40 bin TL oldu

Devlet tarafından verilen prefabrik ev desteği 2022 yılında arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca yenilenen destek ödemeleri bağlamında bakanlık 2022 yılından itibaren yeni ödeme planı üzerinden destek sağlayacaktır.

Prefabrik Ev Desteği 40 bin TL Oldu

Ailelere verilen barınma yardımlarından birisi de prefabrik ev desteğidir. Bu destek ihtiyaç sahibi ailelere verilmektedir. Kendi yaşadığı evin durumu kötü, sağlıksız ve yaşam koşullarının altında olan ailelere destek sağlanmaktadır. Bu destekle vatandaşların kendi evlerini yapabilmeleri ve alabilmeleri hedeflenmektedir. Bu bağlamda özel koşullar ile belirlenen ailelere tek seferlik prefabrik ev desteği ödenmektedir.

Prefabrik ev desteği yenilenmeden önce en fazla 30 bin TL olarak ödenmekteydi. Aile Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafınca ilan edilen yeni rakamlara göre bakanlık 2022’den itibaren 40 bin TL ödeme yapacaktır. Ödemeler tek seferde peşin verilecektir. Prefabrik ev desteğinde ilan edilen 40 bin TL sınırı üst rakamdır. Eğer başvuru yapılan Aile Bakanlığı birimi daha az miktarda destek yapılmasına karar verirse belirlenen tutar kadar ödeme yapacaktır.

Prefabrik Ev Desteğinden Nasıl Yararlanılır?

Destek ödemelerini alabilmek için bakanlığın tanımladığı ihtiyaç sahibi aile konumunda olmak gerekmektedir. Koşulların sağlanması hususunda bakanlık Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden destek için onay verecektir.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar öncelikle ilçe belediyesi, kaymakamlığına gidecektir. Ardından sosyal yardımlaşma vakıflarına ulaşacaktır. Ayrıca başvurularını bu kurum üzerinden yapacaktır. Vatandaşlar ikinci seçenek olaraksa Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar İl Müdürlüğü birimlerine gidebilirler.

Şartlar Nelerdir?

Desteği almak için hanede kişi başına düşen gelir düzeyi, asgari ücretin 1/3’ü olması gerekmektedir. Yüksek gelirli ailelere ödeme yapılmamaktadır. Ayrıca evin yapılacağı alanın tam hisseli tapusuna sahip olunması da gerekmektedir.

Diğer güncel haberler için tıklayınız…