Kategoriler
Emlak Haberleri

Prefabrik Ev satışları yüzde 300 arttı!

Covid-19 salgınının getirdiği ekonomik koşullar, inşaat ve emlak sektörlerindeki etkisini artırmaktadır. TÜİK’in konuyla ilgili yayımladığı veriler, İnşaat Maliyet Endeksi’nin Aralık 2021’de önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 67,74 arttığına işaret etmektedir. Ayrıca konut satışlarının ise önceki yıla oranla yüzde 0,5 azaldığını belirtmektedir. Birbirinin lokomotifi olarak kabul edilen inşaat ve emlak sektörlerindeki artan fiyatlar, alıcıların tercihlerini daha az maliyetli ve pratik alternatiflere yönlendiriyor. Yerli prefabrik yapı şirketlerinden Karmod’un CEO’su Mehmet Çankaya, konuyla ilgili açıklama yapmıştır. Çankaya; “İçinde bulunduğumuz şartlarda, salgında insanların doğaya dönme istediği eklenmiştir. Böylece prefabrik evler ilgi odağı oldu. Üstelik talepler son 1 yılda 4 kat artmıştır. Özellikle inşaat malzemelerinin fiyatındaki yükselişle beraber, bu dönemde prefabrik ev alanlar yüzde 200 kazanç sağlamıştır. Karmod olarak bu noktada inşa ettiğimiz prefabrik evlerle yatırımcıların yüzünü güldürmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Prefabrik ev satışları 2021’de yüzde 300 arttı

Karmod CEO’su Mehmet Çankaya, prefabrik ev satışlarının 2021’de yüzde 300 artığını belirtmiştir. Ayrıca Çankaya; “Prefabrik evlerin maliyetinin düşük olmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Bu avantajlar arasında prefabrik evlerin yeni nesil teknoloji kullanımıyla üretilmesi ve uzmanlar tarafından işçilik bedeli ödemeden kurulması yer alıyor. Demir gibi temel inşaat malzemelerinin maliyetlerinde yaşanan 3 katın üzerindeki artışların da prefabrik evlerde avantaja dönüşmesi yatırımcıların yüzünü güldürüyor. Ayrıca yapı sektörüne hareketlilik katıyor. Artan satışlar sonucunda artık günde ortalama 10 adet konut sevkiyatı gerçekleştiriyoruz. Üstelik bunların çoğu kırsal kesimlere gidiyor.” ifadelerini kullanmıştır.

Marmara Bölgesi prefabrik ev satışlarında ilk sırada!

Mehmet Çankaya, 2021’de prefabrik ev satışındaki en büyük artışın Marmara Bölgesi’nde yaşandığını belirtmiştir. Ayrıca Çankaya bölgelere göre satış oranlarını şu sözlerle değerlendirdi; “Marmara Bölgesi’nde prefabrik ev satışları geçtiğimiz yıllara oranla 4 kat arttı. Ayrıca en çok talep İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlerden geldi. Bu sıralamayı Akdeniz’de Antalya ve İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara takip etmiştir. Alıcılar ise en çok 2 artı 1 tek katlı Karmod ev modellerine ilgi gösterdi. Üstelik 64 ila 82 metrekare büyüklüğündeki prefabrikler öne çıkmıştır. 2 katlı konutlarda en çok satan modelimiz ise 138 metrekare büyüklüğündeki 4 artı 1 evler olmuştur.”

İkinci ev almak isteyenlere ekonomik fırsat!

Mehmet Çankaya, prefabrik evlerin gerek model ve kurulum, gerekse ekonomik avantajlar sunmasıyla beraber ikinci ev sahibi olmak isteyenlere de yeni bir fırsat kapısı araladığını belirtmiştir. Ayrıca Çankaya; “Ekonomik şartlar ve salgından kaynaklı şehirden uzaklaşma arzusu ile prefabrik evlere eğilim artmaya devam edecek. 1986’dan beri üretim ve 130’u aşkın ülkeye ihracat satışı deneyimimizle bu süreçte alıcılar için hem konforlu hem de her bütçeye uygun evler tasarlamaya devam edeceğiz. Şantiye, okul, hastane binaları ve güvenlik kabinleri gibi alanlardaki üretim kapasitemizi de artıracağız.” sözlerini kaydetmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…