Kategoriler
Emlak Haberleri

Radisson Blu Hotel Mount Erciyes yoğun ilgi gördü

İstanbul’da bir çok projeye imza atan Artaş İnşaat son olarak Kayseri’de bir projeyi turizme kazandırdı. Firma Kayseri, Erciyes’te Radisson Blu Hotel Mount Erciyes projesinin hayata geçirmiştir. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2021 yılı hakkında değerlendirme yaptı. Çetinsaya şunları söyledi: Küresel pandeminin başladığı 2020 ve etkilerinin devam ettiği 2021 kısıtlamalar, karantina ve ekonomik sıkıntılarla geçti. Birçok alanda, özellikle tedarik zincirlerinde büyük sorunlar yaşandı. Covid-19’a karşı aşının bulunması ve ülkelerce aşı takviminin uygulanması sektörlerde yaşanan belirsizliği dağıttı. Ticari çarkların yeniden dönmesiyle beraber şimdilerde 2022’ye daha da umutlandık.

Süleyman Çetinsaya 2021 yılı verilerini değerlendirdi

TÜİK, 2021 yılının Ocak-Kasım aylarını içeren süreçte Türkiye’de satılan konut sayısının 1 milyon 265 bin 353 olduğunu açıkladı. Aralık ayı verilerinin gelmesiyle beraber bu seneyi 1 milyon 400 bin sınırlarında kapatacağımızı düşünüyoruz. Aynı zamanda bu tablo konut yatırımının ne kadar güvenli bir liman olduğunu kanıtlıyor. Ne kadar yüksek prim ve yatırım potansiyeli taşıdığının da bir kanıtıdır. İnsanların konuta gösterdiği talebin en büyük nedenlerinden biri de son 20 senedeki ekonomik büyüme ivmesi ve geleceğe yönelik ülkemizin taşıdığı potansiyeldir.

Süleyman Çetinsaya: “Merkez Bankası’nın faiz düşürmesinin sonrasında kamu bankaları, sıfır konutlar için kredi faiz oranlarını 1 milyon TL altı tutarda 1,20’ye düşürdü. Önümüzdeki süreçte gayrimenkul yatırımcılarının piyasayı hareketlendirecek daha güçlü adımlar atacaklarını ümit ediyorum. Emtia fiyatlarındaki yükseliş proje maliyetlerimizi arttırsa dahi bizler; ülkemizin dinamiklerine güvendik ve yatırımlarımıza devam ediyoruz.”

“2022 yılında yeni projelere odaklanacağız”

Avrupa Konutları projelerimizden Avrupa Konutları Atakent 4 projesinin B ve C etaplarını bu yıl teslim ettik. Ayrıca Avrupa Konutları Yamanevler projemizin 2. etabının teslimatını yakın bir zamanda yapacağız. Avrupa Konutları Çamlıvadi projemizde ise çalışmalar bütün hızıyla devam etmektedir. Güçlü ortaklık yapısıyla kısa süre önce tanıttığımız 4 milyar TL yatırım bedeline sahip Tema İstanbul 2 projesi, ayrıca Tema World projemiz büyük ses getirdi.

Radisson Blu Hotel Mount Erciyes büyük ilgi gördü

Son yıllarda satış ofislerinde görülmeyen ilgi Tema İstanbul 2 satış ofisinde yaşandı. Aynı zamanda ortaya çıkan tablo yatırımcının Türkiye ekonomisine güveninin yansıması olarak değerlendirildi.  Artaş Grubu olarak bu yıl turizm yatırımlarımızı da sürdürdük. 13 milyon dolar yatırım bedeline sahip Kayseri, Erciyes’te 2 bin 200 metre irtifada konumlanan Radisson Blu Hotel Mount Erciyes projesini turizme kazandırdık. Kayak sporunu sevenler otelimize büyük ilgi gösterdi. Radisson Blu Hotel Mount Erciyes kısa sürede maksimum doluluk oranına ulaştı.

2022 yılında yeni projelere odaklanacağız. “Avrupa Konutları” markamızla Bağcılar’da Avrupa Konutları Yenimahalle projesini hayata geçireceğiz. Ayrıca Ayazağa bölgesinde de Avrupa Konutları Saklıvadi projemizi hayata geçireceğiz. Ülkemize, sektöre ve geleceğe çok güveniyoruz. Artaş Grubu olarak bu zamanda kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kalkınması için; çalışmaya, üretmeye ve istihdam sağlamaya tüm gücümüzle devam edeceğiz.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…