Kategoriler
Ekonomi

Reuters, Türkiye’nin dolar kuru hedefini açıkladı

Açıklanan yeni ekonomik tedbirler sonrasında döviz kurlarında sert düşüşler gelmeye başlamıştı. Kur korumalı TL vadeli mevduat sisteminin açıklanması hızlı düşüşte etkili olmuştur. Bunun üzerine Reuters tarafından Türkiye’nin dolar kuru hedefi hakkında bir açıklama geldi. Dolar kuru ne kadar olacak? Kurda Türkiye’nin hedefi ne? Vatandaşlar artık bu sorunun cevabını merak etmektedir. Dolarda ise kur 11 TL civarına kadar gerilemiş durumdadır.

Türkiye’nin dolar hedefi 9 TL

Reuters yaptığı açıklamada Türkiye’nin kur korumalı mevduat sisteme ile ilgili kararı nasıl karar verdiğini yazdı. Yapılan açıklamada kur korumalı mevduat sistemi üzerinde geçen hafta çalışmalar yapıldı. Konu ile ilgili bir yetkilinin ise hükümetin dolar hedefinin 9 TL olduğunu söylediği iddia edilmiştir.

GazeteDuvar tarafından yapılan haberin, Ankara’da konu ile alakalı görüşmeler hakkında bilgisi olan 4 kaynağa dayandırıldığı bildirildi. Yapılan haberde, kur korumalı mevduat sistemin geçen hafta ve sadece dolar / TL kurunun 18 eşiğini geçmesi halinde devreye sokulmak üzere çalışıldığı belirtilmiştir.

GazeteDuvar tarafından yapılan haberde, hükümetin dolar/TL kurunun 9 civarına inmesini hedeflediği belirtilmiştir.  Kur korumalı mevduat sisteminin de ilk olarak 2018 yılında gündeme geldiği, ancak dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından bu sistemin kabul edilmediği iddia edilmiştir.

Kur korumalı TL vadeli mevduat işlemleri başladı

Öte yandan ise bankalar kur korumalı TL vadeli mevduat hesapları açmaya başladı. Dövize endeksli Türk Lirası mevduatları düzenlemesi ile ilgili bankalara bir sınırlaması getirilmedi. İsteyen bütün bankalar sisteme dahil olabileceklerdir. Düzenlemeye göre mevduat hesapları 3,6,9 ve 12 ay olarak açılabilecektir. Ayrıca Hazine Ve Maliye Bakanlığı, kur korumalı vadeli mevduatta limitin olmayacağını duyurmuştur. İsteyenlerin birden fazla kez yararlanılabileceği bildirilmiştir.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayınız…