Kategoriler
İhaleler

Rize Güneysu yol ihalesi gerçekleştirildi

Kanal İstanbul projesi için yapılan ihalenin hemen ertesi gün yeni bir ihale yapıldığı haberi ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Güneysu’ya yol yapımı için yapılan ihale tıpkı Kanal İstanbul ihalesi gibi maskeli bir şekilde gerçekleştirildi.

Sosyal medyaya düşen maskeli, eldivenli Kanal İstanbul ihalesine bir yenisi eklendi. Rize’ye yol yapımı maksadıyla düzenlenen ihale 152.6 milyon değeriyle Fora İnşaat tarafından alındı.

Sözcü Gazetesi’nin yapmış olduğu haberin detayına göre; 26 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen maskeli Kanal İstanbul ihalesi sosyal medyada büyük yankı yaratmıştı. Öğrenilen bilgiye göre hemen ertesi günü 27 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirildiği ortaya çıkan, Rize şehrine yapılacak yeni yol için gerçekleştirilen ihalenin 152.6 milyon değerine sahip olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olarak bilinen Rize; Güneysu yol projesi için yasa üzerinde olağanüstü hallerde kullanılan 21b maddesi devreye sokuldu. Bu madde kapsamında ihalenin duyurusu açık bir şekilde yapılmadı. İhaleye katılması beklenen 6 firmaya özel davetiye gönderildi.

Bir günlük ihale süreci Trabzon ilindeki Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında yer alan 3 firma tekliflerini kapalı usulüne uygun sundu. Sonuç üzerine Fora İnşaat’ın kazandığı ihalede imzalar 3 Nisan’da atıldı. Dün itibariyle çalışmasına başlanan yol yapımı süreci 1 Haziran 2022 tarihinde bitmesi bekleniyor.