Kategoriler
Gündem

Sağlık personellerinin yıllık izinleri iptal oldu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının Türkiye’de görülmesi ve vaka sayısının artmasının ardından Sağlık Bakanlığı, ikinci bir emre kadar yıllık izinleri durduruldu. Bakanlığa bağlı tüm personeller, mazeret izinleri hariç yıllık izin kullanamayacak.

Evlilik, ölüm, doğum, hastalık ve refakat mazeretleri haricinde sağlık personellerinin yıllık izinleri iptal edildi.

Sağlık Bakanlığı, birimlerine dağıttığı resmî yazıda “Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen COVİD-19 salgını sebebiyle yukarıda belirtilen izinler ile ilgili mevzuatında düzenleme altına alınan yasal mazeret (Evlilik, ölüm, analık, hastalık ve refakat) hariç Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında çalışan bütün personelin, ikinci bir emre kadar yıllık izinleri durdurulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Kamu personellerine idari izin

Salgın, etkisini iki hafta içerisinde göstermeye başlarken yetkililer, yurt dışından dönen yurttaşlara, döndükten sonra kendilerini 14 gün boyunca evde tecrit etmeleri yönünde uyarılarda bulunuyor. Dün dağıtılan Genelge’de yurt dışından dönen kamu görevlilerine 14 gün sürenin mesai günlerine denk gelen kısımlarına izin sayıldı. Kamu görevlileri 14 gün kuralını uygulayana kadar idari izinli olacak.

Ayrıca; hamileler, yasal süt izni olanlar, engelli olarak istihdam edilenler izinli sayılacak. Öte yandan yönetici pozisyonunda çalışan kamu personelleri haricinde 60 yaş ve üzerindeki kamu personelleri 16 Mart’tan itibaren 12 gün süreyle izinli olacak.

Yurt dışına çıkış yasağı

Kovid-19 salgını endişesiyle tüm kamu personellerine yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Buna göre kamu görevlileri, kamu hizmetlerinin sekteye uğramaması amacıyla görev için veya kişisel sebeplerle yurt dışına çıkamayacak.

Zorunlu ve acil olarak yurt dışına çıkması gereken kamu personelleri, bulunduğu kuruluşun bakan, vali gibi üst düzey yetkisinden izin alacak.

Hastanelere ziyaretçi kısıtlaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelere ziyaretçi kısıtlamasına gidileceğini açıkladı.

Bakan Koca “Mesai saatleri içerisinde ziyaretçi kabul edilmeyecek, mesai saatleri dışında sadece bir kişiye izin verilecek. İlaçlarını raporla alan yaşlılarımız rapor süresi dolduğunda hastaneye tekrar başvurmadan ilacını doğrudan alabilmesi hususunda, Aile ve Çalışma Bakanlığımız ile bu konuyla ilgili görüşüldü ve önümüzdeki bir iki gün içinde bu konu ile ilgili bakanlık bir yaklaşımı devreye sokmuş olacak.” diye konuştu.