Kategoriler
Gündem

Salgın devam ediyor: Ölenlerin sayısı 3 bine yaklaştı

Çin’in Vuhan şehrinden yayıldığı belirtilen yeni tip koronavirüs salgını, can almaya devam ediyor. Salgına yakalananların sayısı 90 bine ulaşırken virüsten dolayı yaşamını kaybedenlerin sayısı 3 bine yaklaştı. Çin hükûmetinin açıklamasına göre dün, ülkede 573 yeni vakaya rastlandı. Hong Kong, Tayvan ve Makau Yarımadası da dâhil olmak üzre Asya’da virüse yakalananların sayısı 80 bine ulaştı. 

Japonya’da virüse yakalananların sayısı 900 iken hayatını kaybedenlerin sayısı 12 oldu. Japonya’da salgına yakalanan 900 kişiden 700’den fazlasını kruvaziyer gemisi olan Diamond Princess’in yolcusu veya mürettebatı oluşturuyor. Japonya’daki okullar ise mart ayının sonuna kadar kapalı olacak.

İran ikinci ülke

Deutsche Welle Türkçe’nin çeşitli kaynaklardan derlediği bilgilere göre; Kovid-19 salgını, Çin’den sonra en fazla İran’da can aldı. Şu ana kadar 54 kişi virüsten dolayı yaşamını yitirirken ülkedeki 978 kişide virüs tespit edildi.

Kuveyt’teki 45 kişide, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 19 kişide, Irak’ta 13 kişide koronavirüs tespit edildi. Bu rakam, İsrail’de 7, Umman’da 6 oldu. Avrupa’da ise İtalya, koronavirüsten en fazla etkilenen ülkelerden biri oldu. Dünya Sağlık Örgütünün açıkladığı verilere göre İtalya’daki 300 kişide Vuhan koronavirüs salgını tespit edildi. Salgından en çok etkilenen bölgeler Lomberdei ve Veneto olurken ülkedeki 29 kişi, salgından dolayı yaşamını yitirdi. 

Almanya’da son durum

Resmî bir kurum olan Robert Koch Enstitüsü, salgına yakalananların sayısı 117’ye yükseldi. Sağlık Bakanı Jens Spahn, virüs yayıldıkça zatürre vakalarına rastlanabileceğini ya da ölümlerin meydana gelebileceğini söyledi. Afrika’da ise Cezayir, Mısır ve Nijerya’da olmak üzere toplam üç kişide SARS-CoV-2 salgını görüldü. 

Bir kişinin salgından dolayı yaşamını yitirdiği Avusturya’da bulunan 78 yaşındaki kişinin Japonya’daki Diamond Princess gemisinde hastalığa yakalandığı açıklandı. Hükûmet, İran’dan gelişleri kapattı. İran’dan Avustralya’ya seyahat edecek kişilerin 14 gün boyunca başka bir ülkede kalması isteniyor. 

Virüs, Amerika Kıtası’nda

62 kişide virüs tespit edilen ABD’de bir kişi yaşamını yitirirken Kanada’daki 19 kişinin salgına yakalandığı belirtildi. Meksika ve Brezilya’da iki, Ekvador’da ise bir kişi salgına yakalandı.