Kategoriler
Emlak Haberleri

Seri ilan sitelerindeki konut fiyatlarına aldanmayın

Gayrimenkul PR, seri ilan platformlarında herkesin istediği fiyatı girmesinin gayrimenkul sektöründe yaşanan kaosun sebeplerinden biri olduğunu öne sürdü. Ayrıca gayrimenkul ekonomisi alanında faaliyet gösteren site, ‘bu kontrolsüz alan, yönetmelikler nezdinde disiplin altına alınmalı ve ilanlarda ‘değerleme raporu’ da yayınlama koşulu getirilmeli’ önerisi verdi.

Gayrimenkul PR: İlanlarda, değerleme raporu olmalı

Gayrimenkul PR, Döviz kurlarındaki artıştan sonra yapay olarak arttırılan gayrimenkul fiyatlarının üst düzeyde kalmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca ‘seri ilan siteleri kontrolsüz bir alan olduğu için isteyen, istediği fiyatı girebilmektedirler. Emlak endeks değerlerine aykırı olan fiyatlar, alıcı ve satıcı kitlesinde yanlış kanaat oluşmasına neden olmaktadır. İlanlardaki fiyatların %80’i yanlış. Satıcılar ve alıcılar ilanlara bakarak gayrimenkulün fiyatı konusunda yanlış fikre kapılmamalı’ önerisi verdi’ açıklamasını yaptı.

Değerleme raporu zorunlu hale gelmeli

Şirket, Mülk sahipleri, satmayı düşündüğü gayrimenkulün fiyatını belirlemek için ilan sitelerine bakarak, ‘…şu kişi bunu istiyor, o zaman bende bunun üstünde yazayım anlayışla profesyonellikten uzak bir şekilde fiyat belirlendiğini belirtti. Ayrıca, ‘bu kontrolsüz alanın yönetmeliklerle disiplin altına alınması artık zorunluluk haline gelmiştir. Önerimiz, ilandaki gayrimenkul için değerleme raporunun da yayınlanma koşulunun getirilmesidir. Böylece, gayrimenkul sektöründe yaşanan fiyat istikrarsızlığı ve spekülatif atakların oluşması engellenecektir’ dedi.

Doğru fiyatlandırma, üst düzeyde pazarlama

Gayrimenkul PR, gayrimenkulün satılabilmesi için doğru fiyat ve ileri düzeyde pazarlama yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, ‘gayrimenkul’de stagflasyon döneminden geçtiğimiz için satıcı ve alıcı kitlesi doğru fiyatı beklemektedir. Bu gibi dalgalı piyasalarda önerimiz konunun uzmanlarından destek almalarında uzun vadede sonsuz faydalar görmekteyiz.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…