Kategoriler
Emlak Haberleri

Siltaş Marina insan ve doğa dostu bir yaşam alanı vadediyor

Küresel iklim değişikliği etkisini artırdıkça, sürdürülebilirlik hayatın her alanında büyük önem kazanmaktadır. Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektöründe de artık çevre dostu, sürdürülebilir projeler dikkat çekmektedir. Ayrıca iş dünyasındaki 40 yıllık köklü geçmişiyle insan odaklı ve şehre değer katan projeler inşa eden Siltaş Yapı da yeşil alanların fazla olduğu, enerji ve su verimliliği sağlayan çevre dostu projeleriyle öne çıkmaktadır. Bu kapsamda hayata geçirilen Siltaş Marina projesi insan ve doğa dostu bir yaşam alanı vadetmektedir.

Siltaş Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erdinç Tunç açıklamada bulunmuştur. Tunç, Dünya Çevre Günü bağlamında yaptığı açıklamada sürdürülebilirlik bilincinin arttığını ifade etmiştir. Ayrıca şirket olarak sürdürülebilen kentsel dönüşüme uygun projelere odaklandıklarını vurgulamıştır.

Erdinç Tunç, çevre dostu projelerin arttığını söyledi

Küresel ısınmanın etkisini artırmasıyla sürdürülebilirlik bütün sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de öncelik kazanmaktadır. Sürdürülebilirlik bilincinin artmasıyla da insanların yaşam alanlarından beklentileri de değişmektedir. Projenin kalitesi, bulunduğu semti, yatırım değeri gibi etkenlerin dışında yeşil alanı bol, enerji ve su verimliliği sağlayan çevre dostu özelliklerinin olması önem kazanmaktadır. Erdinç Tunç, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında açıklamada bulunan çevre dostu proje yatırımlarının arttığını ve sürdürülebilir kentsel dönüşüme yoğunlaştıklarını söylemiştir.

“Sürdürülebilen bir gelecek için çevre dostu projelere yatırım yapıyoruz”

Tunç, sürdürülebilen bir gelecek için çevre dostu projelere yatırım yapmak gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca, “Kentleşmenin artmasıyla çevre dostu projelere olan ihtiyaç da artmaktadır. Enerji kaynakları gün geçtikçe azalırken enerji ihtiyacı da artmaktadır. Bu doğrultuda verimlilik ve tasarruf büyük önem kazanmaktadır. Diğer yönden ülkemiz birinci derece deprem kuşağında bulunmaktadır. Depremi engellemek mümkün olmasa da zamanında alınacak önlemlerle kayıpları en aza indirmek elimizdedir. Bu hususta çevre bilinci ve deprem gerçeğine karşı ortak bir bilinçle hareket edilmesi gerektiğine inanmaktayız. Yatırımlarımızı da bu alanda yoğunlaştırıyoruz. Bu yönde hayata geçirdiğimiz son projemizi ve yapımı devam eden projemizi çevreci akıllı ev altyapısı ile kurguladık.” Dedi.

Siltaş Marina LifeX konsepti ile çevre dostu yaşam alanları inşa etmektedir

Tunç, son projeleri olan Siltaş Marina projesinin yüksek ağaçlarla, ferahlık hissi oluşturan peyzaj düzenlemesiyle çevreye dost bir proje olarak öne çıktığını ifade etmiştir. Ayrıca sözlerine şöyle devam etti; “İlk kez Siltaş Marina projesinde hayata geçirdiğimiz LifeX konsepti ile sadece bir ev değildir. İnsan ve doğa dostu bir yaşam alanı vadediyoruz. Bu projemizin %75’i yeşil alan ve sosyal donatılardan oluşmaktadır. Projede elektrikli araçlar için e-şarj istasyonu da bulunmaktadır. Yapımı devam eden ve gelecek tüm projelerimizde de çevre dostu LifeX konseptimizin yer almasını planlıyoruz.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…