Kategoriler
Emlak Haberleri

Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması hayata geçiriliyor

Ziraat Bankası, mülk hakkının devrini içeren kredili veya kredisiz bütün tapu işlemlerinde; satıcı ve alıcı arasında gayrimenkul mülkiyetiyle transfer miktarının eş zamanlı olarak el değiştirmesini sağlayan “Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması”nı hayata geçirdi.

Ziraat Bankası Tapu Güvenilir Hesap Uygulamasını Hayata Geçirdi

Ziraat Bankası Bankacılık Operasyonları ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı Emrah Gündüz açıklama yaptı. “Finansal dijital teknolojilerin kullanımının çoğaldığı, fiziki parayla temasın da minimuma indiği bu zamanda Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması alıcı ve satıcılar için büyük ödeme kolaylığı sunmaktadır. Uygulamayla nakit taşıma durumu ortadan kaldırılarak, hırsızlığa karşı koruma sağlanmaktadır. Ayrıca sahte para kullanımına karşı da tedbir alınmış olmaktadır. Bunun yanı sıra tarafların bu dönemde yaşayabileceği olası güven sorunları da ortadan kaldırılmaktadır” dedi.

Uygulamanın Çalışma Sistemi

Gündüz, gayrimenkul alım-satımı gerçekleştirecek müşterilerin güvenle para transferini yapabildikleri uygulamanın çalışma sistemine dair bilgiler verdi. Emrah Gündüz, “Tapu Güvenilir Hesap Uygulaması’nda sistem şu şekilde çalışmaktadır;

  • Ziraat Bankası’nda vadesiz mevduat hesabı olan veya yeni hesap açacak müşteriler, gayrimenkulünün kayıtlı olduğu Tapu Müdürlüğü’ne satıcı veya alıcı olarak müracaat etmektedir. Ayrıca TKGM sisteminden aldıkları başvuru numarasını, işlem için Ziraat Bankası şubesine bildirmektedir.
  • Ziraat Bankasında Tapu Güvenilir Hesap işlemine karşın gayrimenkulü satıcı tarafından verilen bilgilerin sisteme girişi yapılmaktadır. Sonrasında bilgilerin alıcı tarafından da onaylanması ile uygulama başlatılmaktadır. Ayrıca transfer bedelinin Ziraat Bankası güvencesine alındığı bilgisi taraflara mesajla bildirilmektedir.
  • Tapu Müdürlüğü’nde devir işleminin sonlandırılmasıyla alıcı hesabından satıcı hesabına bildirilen tutar transfer edilmektedir. Ziraat Bankası olarak yenilikçi ürün ve hizmetlerimizin dışında ödeme ve tahsilat çözümlerinde de müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…