Kategoriler
Emlak Haberleri

Tapu Müdürlükleri satışlardan vazgeçenlerle doldu

Dövizde yaşana ani iniş ve çıkışlar emlak piyasasını oldukça etkiledi. Konut satışları stabil hale gelmiş, durgunluk mevcuttur. İstanbul şehrinde de bu durgunluk gözlemlenmektedir. Satın alan vatandaşlarda bu şartlarda almaktan vazgeçiyor. Bazı kişiler döviz yükselecek diye evlerini satmak istemedi. Bazıları da dövizin yüksek olduğu zamanda almak için sahibiyle anlaştığı daireleri almaktan son anda vazgeçmektedir. Ayrıca tapu daireleri işlem iptal eden kişilerle dolmuştur.

Tapu Dairelerinde Uzun Kuyruklar Oluştu

İstanbul’da konut satışlarında son zamanlar durgunluklar yaşanmaktadır. Ancak her ne kadar durgunluk da olsa konut satın alan son anda vazgeçmektedir. Ayrıca tapu daireleri konut alım ve satım işlemlerinin yanı sıra şimdi de konut satışlarından vazgeçen kişilerle dolmaya başladı.

Daha önce kurda meydana gelen yükselmeler nedeniyle konutunu satan kur daha fazla yükselecek diye satıştan vaz geçiyordu. Döviz kurunun düşmesi ile bu defa iş tersine dönmüş durumdadır. Dövizin düşmesi ile konutu yüksek fiyattan aldığını düşünen vatandaşlar tapuda işlemlere iptal ettirmeye başladılar. Böyle olunca konut satıcıları fiyatları düşürmek zorunda kalabilirler. Yada beklemeye geçip bekleme pozisyonunda kalabilirler. Tahminimiz piyasalar oturana kadar bu sürecin devam edeceği yönündedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…