Kategoriler
İhaleler

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ek hizmet binası için ihaleden geçti

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası için harekete geçen bakanlık, ihaleyi tamamlayarak müteahhit ile sözleşmeyi imzaladı. AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan tarafından yapılan açıklamada, geçmiş sorunların üstü tamamen çizildi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü için yeni bina inşaatı

Çorum’da Abide Kavşağı’nın karşısındaki eski Müze Müdürlüğü’nün yerine yapılması planlanan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binası için ilk hareket 2018 yılında geldi. Ancak müteahhit firması ile arada oluşan sorunlar nedeniyle süreç durduruldu. Sorunların devam ettiği binada çözüme kavuşabilmek için yeni adımların yakın zamanda bakanlık tarafından geldiği belirtildi. AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, oluşan sorunlara karşı bakanlığın hareketine kadar mücadele etmeye devam etmiştir. Ceylan’ın yapmış olduğu girişimlerin sonuç verdiği ve yarım kalan binanın yeniden ihale edilmesi için ilk adımın atıldığı duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklama getirildi

Ahmet Sami Ceylan, hizmet binasının son durumuna ilişkin detayları aktardı. Çorum Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının daha önce 3 Ocak 208 tarihinde ihale edildiğini hatırlatan Ceylan; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile müteahhit firmanın sözleşmeleri imzaladıklarını bildirdi. Ancak müteahhit firmanın bazı sorunlara sebep olduğu süreçte ilgili kanunun ilişkili maddesine göre sözleşmede feshe gidilmiştir. 1 milyon 874 liralık harcamanın sonunda yapılan bina inşaatında hesaplamalar yüzde 22,63 seviyesini ortaya çıkardı.

15 Eylül tarihinde yeni sözleşmeye gidildi

İnşaatı yarım kalan binanın tamamlanması için harcanması gereken toplam tutar 9 milyon 724 bin liradır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile arasında sözleşmenin ihalenin sonunda imzalandığı bilgisine yer verildi. Temel, bordum, zemin kat ve birinci katın betonarme imalatı tamamlandığı söylenen binanın devamı için Ahmet Sami Ceylan yoğun bir çaba göstermiştir.

Girişimlerinin sonucunu alan Ceylan, 15 Eylül tarihinde sözleşmenin taraflar arasında imzalandığını söyledi. Müteahhit firmanın teslim aldığı bölgede çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Hedeflenen bitiş süresi ise 2021 yılının son aylarına denk gelmektedir.

Benzer haberlere göz atmak için tıklayınız.