Kategoriler
Güncel

TMB’den Zafer Bayramı açıklaması

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ise açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada Zafer Bayramı dışında müteahhitler birliği olarak yapılanlara da değinen Eren, büyük zaferden sonra ülke kalkınması için müteahhitlerin büyük çabaları olduğunu açıklamaya ekledi. M. Erdal Eren’in açıklamaları haberin devamında bulunmaktadır.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı açıklaması

TMB Başkanı M. Erdal Eren 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılına daire açıklamalarda bulundu. Yayınlanan açıklamada başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerini rahmet ve minnet ile andıklarını söyledi. Eren sözlerine müteahhitlerin çabaları ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek devam etti. Ayrıca müteahhitlerin, ülke kalkınmasında büyük payları olduğunu dile getirdi.

Eren açıklamasının devamında ek olarak şu sözlere yer verdi… ” Müteahhitlerimiz büyük zaferin ardından geçen 100 yılda ülkemizin kalkınmasına öncülük etmişlerdir. Savaştan çıkmış bir milletin çocukları olarak imkansızlıklarla mücadele edilen dönemlerde de müteahhitlerimiz, ülkemizin alt yapısı ve üst yapısının geliştirilmesine katkıda bulunmuşlardır. Dünyanın dört bir tarafında üstlendikleri projelerle Türk müteahhitler ülkemizi temsil etmiştir. Ulusal kurtuluş mücadelemizin mihenk taşlarından 30 Ağustos zaferinin 100’üncü yılını yeni başarılarla taçlandırmanın gururunu yaşamaktadırlar. Müteahhitlerimiz, 1972’den günümüze 131 ülkede 459,6 milyar dolar değerinde 11.293 proje üstlenmiştir. Böylesine özel bir yılda; küresel boyutta önemli bir referans olan sektörel dergi ENR’ın (Engineering News Record) 2022 yılı ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde yer alan 42 firmamız var. Bu şekilde sıralamada ikinci ülke konumundayız. ” ifadelerini kullandı.

TMB Zafer Bayramı açıklaması

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Zafer Bayramı hakkında da açıklamalarda bulundu. 30 Ağustos için şu sözleri ekledi. ” Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir.’ sözünden hareket ettik. Gerçekleştirdiğimiz kaliteli işler ile ekonomimize ve güçlü Türkiye algısına katkıda bulunuyoruz. Tarihimizin en önemli günlerinden olan Zafer Bayramımızı kutluyor, 30 Ağustos Zaferinin bütün kahramanlarını şükranla anıyoruz. ” sözlerini kullandı.

Diğer güncel haberlere göz atmak için tıklayınız