Kategoriler
Toki Haberleri

Toki arsa başvuru şartları neler? Nasıl başvuru yapılır?

250 bin toplu konut projesine yoğun ilgi devam etmektedir. Ayrıca vatandaşlar TOKİ tarafından satışa sunulacak olan arsalar hakkında da bilgi aramaktadır. Arsalar nasıl satılacak, hangi şehirlerde arsa yer almaktadır. Toki arsa başvuru şartları neler? Toki arsa başvurusu nasıl yapılır? Vatandaşlar tüm bu soruların cevaplarını da merak etmektedir.

Toki arsa başvuru şartları neler?

Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması gerekmektedir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde 100 bin adet alt yapılı arsa satışa sunulacaktır. Söz konusu 100 bin adet arsanın elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış şekilde teslim edilecektir. Ayrıca arsaların imar planları hazır ve inşaat yapmaya hazır olacak şekilde satışa sunulacaktır. Başvuru yapmayı düşünenler arsa başvurusu için 500 TL başvuru ücreti ödeyecekler.

İlk evim ilk işyerim başvuruları nasıl yapılır?

Başvuru şartlarına gelince;

T.C. vatandaşı olması,
18 yaşını doldurmuş olmak,
İlgili Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek. Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.
Yoksul ve dar gelirli olmak.
Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır.
775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmaktır.
Ayrıca aylık gelir durumu 16.000 TL’nin altında olmalıdır.

Arsa başvurusu nasıl yapılır?

Arsalar için başvurular 10 Ekim 2022 tarihinde başlamaktadır. Başvurular için son gün ise 7 Kasım 2022 tarihidir. Tüm arsa başvuruları Ziraat Bankası Şubelerinden yapılacaktır. Başvuru için istenen belgeler henüz açıklanmamıştır. Bu belgelerin neler olduğu daha sonra açıklanacaktır.

Arsa fiyatları, ödeme planı ve taksitler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız…

Toki arsa projesi ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…