Kategoriler
Güncel Toki Haberleri

Toki dolandırıcılara karşı uyardı

Toki ( Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ) dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı. Kurum adı kullanarak konut satışı vaad eden dolandırıcılara karşı herkesin dikkatli olması istenildi. Son dönemlerde artan dolandırıcılık vakaları için yapılan uyarılar haberin devamında yer almaktadır.

Dolandırıcılar yeniden türedi

Toki kurumunun adını kullanarak ihtiyaç sahibi vatandaşları dolandıranlar yeniden türedi. Bakanlık, kendisinin toplu konut idaresinden geldiğini söyleyen kişilerin vatandaşların ellerinden paralarını almaya çalıştığını açıkladı. Son dönemlerde sayıları hızla artan bu kişilere karşı vatandaşların dikkat olması uyarısını yaptı.

Toki konutlarının satışları için sadece TC Halk Bankası ve TC Ziraat Bankası şubeleri kullanılmaktadır. Bu şubelerden konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu gibi işlemleri yapılmaktadır. İşlemler için başka bankalar kullanılmamaktadır. Ayrıca şahıs hesapları üzerinden de hiç bir ödeme istenmemektedir. Dolandırıcılar sahte ödemelerini başka bankalar ya da şahsi hesaplar üzerinden almaktadır. Ayrıca bazı dolandırıcılar dernek ya da kooperatif ismi kullanıp güven vermektedir. Bakanlık bu konuda da ‘ Konular için herhangi bir kooperatif ya da dernek vasıtasıyla bir talep ya da ön talep veya kaparo gibi ücretler alınarak işlem olmamaktadır.’ ifadesini kullandı.

Toki resmi adreslerinden başka yere itibar etmeyin

Dolandırıcıların vatandaşlara ulaşma yolu telefon ile de olmaktadır. Telefon ile arayıp kendisini yetkili şeklinde tanıtan dolandırıcılar kısa sürede para talep etmektedir. Bakanlık, bu konu ile ilgili de telefon ile arayıp ücret talep etmediklerini belirtti. Vatandaşlar böyle bir sorun yaşadıklarında savcılığa suç duyurusunda bulanabilir.

Toplu Konut İdaresi yaptığı açıklamada, konutlar ile ilgili tüm işlemlerde resmi adreslerine itibar etmek gerektiğini belirtti. Toki işlemleri için resmi web adresi toki.gov.tr’dir. Çağrı merkezi numarası 444 86 54’dir. Ek olarak kurumun sosyal medya sitelerinden de irtibata geçmek mümkün.

Diğer toki haberleri için tıklayınız