Kategoriler
Toki Haberleri

Toki işyeri başvuru şartları neler? Fiyatları ne kadar?

İlk evim ilk işyerim projesinde konutlar için başvurular başlamıştır. Ancak işyeri ve arsalar için başvurular henüz başlamamıştır. Söz konusu proje T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından yürütülmektedir. Ayrıca vatandaşlar TOKİ tarafından satışa sunulacak işyerleri hakkında araştırmalar yapmaktadır. İşyerleri nasıl satılacak, hangi şehirlerde iş yerleri bulunmaktadır. Toki işyeri başvuru şartları neler? Toki işyeri başvurusu nasıl yapılır? Vatandaşlar ayrıca tüm bu soruların cevaplarını da merak etmektedir.

Toki işyeri başvuru şartları neler?

Başvuru bedeli olarak 2 bin TL yatırılması gerekmektedir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde 2023 ile 2028 yılları arasında toplam 50 bin adet iş yeri satışa sunulacaktır. Ayrıca ilk etapta ise 10 bin adet işyeri satışa sunulacaktır.

İlk evim ilk işyerim başvuruları nasıl yapılır?

Başvuru şartlarına gelince;

T.C. vatandaşı olması gerekmektedir.
Projenin yer aldığı il nüfusuna kayıtlı olmak veya o il sınırlarında faaliyette bulunması gerekmektedir.
18 yaşını doldurmuş olmak,
Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi veya Vergi Mükellefi olmak, e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgeler,
Kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması gerekmektedir.
Ayrıca başvuru Bedeli olarak 2 bin TL ödenmesi gerekmektedir.

İşyeri başvurusu nasıl yapılır?

İşyeri için başvurular 10 Ekim 2022 tarihinde başlamaktadır. Başvurular için son gün ise 7 Kasım 2022 tarihidir. Tüm işyeri başvuruları, E-Devlet üzerinden yapılacaktır. Ayrıca Şehir merkezlerinde Halk Bankası, İlçelerde ise Ziraat Bankası Şubelerinden yapılacaktır. yapılacaktır. Başvuru için istenen belgeler henüz açıklanmamıştır. Bu belgelerin neler olduğu daha sonra açıklanacaktır.

Toki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

İşyerleri projesinde yer alan dükkanların büyüklükleri 50 ile 200 metrekare arasında değişmektedir. Bu büyüklüklerdeki iş yerlerinin fiyatları 351 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca iş yeri taksitleri ise 2 bin 633 TL’den başlamaktadır. Başvuru bedeli olarak 2 bin ödenmektedir. İhale yapıldıktan sonra ise yüzde 10 peşinat ödenmektedir. Kalan tutar ise 120 ay vade ile ödenebilmektedir.

Toki ilk işyerim projesi ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…