Kategoriler
Toki Haberleri

Toplu Konut kampanyaları 436 liradan başlayan fiyatlarla devam ediyor

Toplu Konut kampanyalarını sürdürmeye devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni konut kampanyasını vatandaşlara duyurdu. Ödemelerde aylık 436 lira gibi cüzi fiyatlar üzerinden ev sahibi olmak isteyenlere yönelik geliştirilen kampanyada konut satışının e-Devlet üzerinden yapılacağı aktarıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan müjde!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye geneline yayılan konut projelerinde dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için kampanya sürecini geliştiriyor. Toplu Konut kampanyalarını minimum değerler üzerinden duyuran TOKİ, şimdilerde aylık 436 liradan kişileri ev sahibi yapacağını belirtti. Yapılan açıklamaya göre, kategoriye ayrılan gelir grubu; Alt Gelir Konut Grubu (2+1 daire seçenekleri ile) için uygulanmasına karar verilen ilk peşinat bedeli yüzde 12 oldu. 180 ay vadeli ödemede, yüzde 20 peşinat için 240 ay vade imkânı sunan TOKİ, orta gelirliyi de unutmadı. Orta Gelir Konut Grubu (3+1 daire seçenekleri ile) yüzde 10 peşinat üzerinden 120 ay vadeli ödeme avantajına sahip. Ancak ödeme yöntemi arasından yüzde 20 peşinatı seçenler için 180 ay vade imkânı tanınmaktadır.

Kampanyada ilk şart maaş oldu

Toplu Konut kampanyalarını sınır bakımından geliştirmeye devam eden TOKİ, şimdilerde konut projelerinden alt ve orta düzey sınıfındakileri ev sahibi yapıyor. Aylık 436 lirayı bulan taksit imkanları artan kira bedellerine göre oldukça düşüktür. Alıcılarının birçok ödeme yöntemine sahip olacağı konusunda güven veren TOKİ, ilk şartını maaş olarak belirledi. Aylık sabit bir geliri olmayan kişilere ev satışında bulunmayacağı konusunda kesin talimatta bulunan Başkanlık, aylık hane gelirinin en fazla 5 bin 500 lira olmasını istiyor. Ancak alıcılar içerisinde Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler bu şarttan hariç tutulmuştur.

Satışlar e-devlet üzerinden yürütülecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), düzenlemiş olduğu aylık 436 liraya yönelik konut kampanyasında ilk şartı maaş olarak bildirmişti. Satışların e-devlet üzerinden yapılacağı bildirisinde bulunan TOKİ, kampanyada belirli şart arayışını sürdürmektedir. Bu şartlar altında belirli maddelerde güvencesi bulunmayan kişiler başvuru yapma hakkına sahip değildir. Vatandaşların başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceği konusunda geliştirilen açıklama yazısı, başvuru için kişileri turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-başvurusu adresine davet ediyor. Şartları öğrenmek isteyenler ise; toki.gov.tr/satis/tr/projeler adresine göz atmalıdır.

Markalı konut kampanyalarına göz atmak için tıklayınız.