Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Trabzon’da Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi için yıkımlar başlatıldı

Trabzon’da Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yenilenmesi beklenen Ortahisar ilçesi Çömlekçi Mahallesi’nde 27 binanın yıkımı için harekete geçildi.

Trabzon’da acele kamulaştırma davası sonuçlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı altında çalışmalarını sürdüren TOKİ, yönünü Trabzon’a çevirdi. Ortahisar ilçesindeki Çömlekçi Mahallesi için başlatılan acele kamulaştırma davası TOKİ’den yana sonuçlandı. Aktarılan bilgiye göre, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilmesi beklenen 106 konut ile 20 dükkanın ihalesi 29 Temmuz 2020 tarihinde tamamlanmıştır. Trabzon Belediyesi ihalenin bitişinin ardından 28.08.2020’de alan üzerindeki çalışmalarını başlattı.

Yıkılması gereken 27 bina için bölgeye iş makineleri getirildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerince yapılan açıklamaya göre, Çömlekçi Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin 1. Etap 1. Bölgesinde 106 konut ve 20 dükkan inşa edilecek. Bölgede ilk olarak yıkımın gerçekleştirileceği bilgisi verilirken; altyapı ve çevre düzenlemesinin ihale kapsamında devam edeceği belirtildi. Alandaki 27 adet parsele acele kamulaştırma davasının açıldığı süreç boyunca bölgedeki yaşam sakinleriyle anlaşmaya gidilmiştir. Hak sahiplerine kamulaştırma bedeli olarak ödenen miktar ise toplamda 34.911.065,09 TL’yi buldu.

Proje 2010 yılında başlatıldı

2010 yılında Trabzon’da başlatılan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi için geçtiğimiz mart ayında ilk imzalar atıldı. Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında imzalanan ön protokol haberi basında yer edinmişti. Açıklamaya göre, 138 hektarlık alandan 9.07 hektar düşürüldü. TOKİ’nin talebi sonrası gerçekleşen karar ise yoğun tartışmalara neden olmuştur.

10 Mart 2020 tarihinde Ankara’da Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne dair ilk toplantı gerçekleştirildi. Burada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, birinci etap çalışmalarının bitirilmek üzere olduğunu bildirmiştir. Yaz gelmeden önce ihalenin tamamlanması beklenirken, 29.07.2020 tarihinde beklenen ihale yapıldı.

Gündem haberlerine göz atmak için tıklayınız.