Kategoriler
Emlak Haberleri

Trakya’ya arsa yatırımları hız kazandı

Trakya bölgesi, depremden sonra büyük bir emlak hareketliliği yaşayarak tarihinin en büyük ilgiyi görmüştür. Kırklareli ve Edirne gibi fay hattının geçmediği bölgelerde arsa ve konut fiyatlarının üç kat arttığını belirten gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, konut satışlarının kredi engeline takılmış olmasına rağmen talebin devam ettiğini ifade etmektedir. Özellikle arsa satışlarında büyük bir ilginin olduğunu vurgulayan Altınay, “Depremden sonra Tiny House trendi oldukça popüler hale geldi. Özellikle İstanbul’a yakın bölgelerde küçük bir arazi içinde yaşama isteği, insanları doğaya yönlendirdi. Bu doğrultuda arsa alım satım ticareti yapan firmalar yeni projeler gerçekleştirirken, bazı kişiler toplu projelerden alım yapmaktadır” şeklinde konuştu.

“Dolarla Beraber Konut Fiyatları da Arttı”

Gülcan Altınay, Trakya bölgesindeki şehirlerde özellikle depremden sonra konut fiyatlarının hızla yükseldiğini belirtmektedir. “Deprem sonrasında konut ve arsaya olan yoğun talep, ani bir artışa neden olmuş ve belirli bir fiyat seviyesine ulaştıktan sonra normal seviyelerinde devam etmiştir. Ancak geçtiğimiz hafta doların yükselmesiyle birlikte mal sahipleri arsa ve konut fiyatlarına doların artışını yansıtmıştır” şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

“EYT’lilerin Talebi Arsaların Fiyatlarını Artırdı”

EYT’li (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) vatandaşların Trakya’da gayrimenkul piyasasını canlandırdığını ifade eden Gülcan Altınay, “İstanbul’dan ev veya arsa alacak bütçesi olmayan emekliler, en yakın bölgeleri tercih etmiştir. Bu durum, fiyatlarda yüzde 200’lere varan artışlara neden olmuştur. 4-5 ay önce sattığımız arazilere şu anda 2-3 kat daha yüksek fiyatlar istenmektedir. Her ne kadar küçük olsa da bir arsaya sahip olma isteği, talebin artmasına ve fiyatların otomatik olarak yükselmesine neden olmuştur” şeklinde konuşmuştur.

“Trakya Arsa ve Konut Yatırımı İçin Fırsat Sunuyor”

Gülcan Altınay, Trakya’nın konut ve arsa yatırımı yapmak isteyenler için oldukça uygun bir lokasyon olduğunu belirtmektedir. Bu konuda nedenleri aşağıdaki gibi özetlemektedir:

Trakya, Türkiye’nin en fazla göç alan bölgesidir. Göç, nüfus artışını beraberinde getirir. Ayrıca büyük devlet yatırımları, yollar, kamu tesisleri, üniversiteler ve hastaneler gibi faktörler yatırım yapılabilirliği etkiler. Trakya, İstanbul’da yer bulunamayan sanayinin yeni yatırım bölgesi haline gelmiştir.

Trakya’nın düzgün arazi yapısı, altyapı ve ulaşım olanakları, kalifiye işgücü ve İstanbul’a yakınlığı gibi faktörler, Türkiye’nin ve dünyanın dev firmalarının fabrikalarını bölgeye taşımalarına neden olmuştur. Birçok sektörden dev şirketler, fabrikalarını Trakya’ya taşımıştır. Örneğin Alman Bosch-Siemens grubunun dünyadaki en büyük beyaz eşya fabrikalarından biri Trakya’da yer almaktadır. Bu fabrikalar için Trakya’ya göç eden insanlar da olmuştur.

Trakya bölgesi her geçen gün gelişmekte olan bir bölgedir ve farklı bütçelere hitap eden yatırımlar bulunmaktadır. Trakya’ya yatırım yapmak isteyen kişiler için birçok fırsat sunmaktadır. Trakya’da yatırım yapmak isteyenler için doğru bir seçenek olabilir.

Trakya bölgesi, depremden sonra büyük bir emlak hareketliliği yaşayarak yatırımcıların ilgisini çekmiştir. Kırklareli ve Edirne gibi fay hattının geçmediği bölgelerde arsa ve konut fiyatları artmıştır. Talebin devam etmesine rağmen konut satışları kredi engeline takılmıştır. Tiny House trendiyle birlikte küçük arsalar ve konutlar büyük ilgi görmektedir. Ayrıca doların yükselmesiyle birlikte arsa ve konut fiyatları da artış göstermiştir. EYT’lilerin Trakya’ya olan ilgisi fiyatları daha da yükseltmiştir. Trakya, konut ve arsa yatırımı yapmak isteyenlere fırsatlar sunan bir bölgedir. Trakya’nın göç alan bir bölge olması, büyük devlet yatırımları ve dünya devi şirketlerin fabrikalarını buraya taşıması yatırım yapılabilirliği artıran faktörler arasındadır. Her bütçeye uygun yatırım seçenekleri bulunmaktadır.