Kategoriler
Ekonomi

Turizm sektöründe hareketlilik bekleniyor

Turizm sektöründe yaza hazırlık süreci hızlandırıldı. Covid-19 salgın hastalığına karşı yoğun mücadele veren işletme sahipleri sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlemeler getiriyor. Tüm dünya üzerinde olumsuz sürece karşı 120 milyon kişinin sadece bu sektörde kayıp yaşaması beklenirken; Türkiye olumlu düşüncesini koruyor.

Turizm sektöründe yenilenme

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, haziran ayı içerisinde yerli turistleri bölgeye beklediğini dile getirdi. Covid-19 salgın hastalığına karşı ülke genelinde alınan tedbirler yükseltilirken, Ramazan Bayramı sayesinde iç pazarda canlılık yaşanacak. Önümüzdeki haziran ayı içinde yerli turiste kapıları açması beklenen beldenin, Temmuz ayının başlangıcıyla birlikte yurt dışından gelenler karşısında hareketliliğe sahne olması bekleniyor.

Burhan Sili tarafından sektörde yaşanan kayıplara karşı yeni adımlar atıldığını ifade edilerek, turizm sektöründe yaşanacak beklentiler konuşuldu. İç pazarda Ramazan ayı itibariyle yaşanacak hareketliliğin, Haziran’da başlayacağı ve Temmuz itibariyle bu sürecin artacağını söyleyen Sili; “yurt dışından gelecek olan turistlere karşı hazırlık sürecindeyiz,” dedi.

Gelişmiş dünya ülkelerinde yaşanan Covid-19 salgın hastalığı sağlık sistemlerinin çökmesine neden olmuş ancak bu sürecin altından iyi bir şekilde kalkabilen Türkiye, dünya genelinde güven oyu kazanmıştır. Turizmin önde gelen ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alan İtalya ise dünya basınında olumsuz etkisini sürdürüyor. Uluslararası seyahate hazırlananlar görülen manzara karşısında olumsuz düşüncelerini bir türlü yenememektedir. İşte bu süreçte örnek bir ülke olmayı başaran Türkiye, turizm sektöründe de başarısını koruyacak.

Burhan Sili, özellikle yurt dışından bekledikleri hareketliliğin ağırlıklı olarak Orta Avrupa ve Rusya’dan olacağını öngördü. Ancak bu beklentinin karşılanabilmesi için ilk olarak uluslararası uçuşların başlaması gerekiyor.

Covid-19 sürecinde sosyal mesafenin her alana girdiği Türkiye’de hizmet sektörü yenilenme çabasına girdi. Özellikle belde de çalışmalar başlatıldığını vurgulayan Sili, hijyen kurallarına ağırlık verdiklerini söylüyor. Yerli ve yabancı turistlerin süreç içerisinde herhangi bir sorun yaşamayacağını dile getiren Sili, insan sağlığına ekstra önem göstereceklerini dile getirdi.

Turizmde tercih edilen ülkeler arasındayız

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkanı Bilal Korkmaz ise Avrupa ülkelerine karşı fikirlerini beyan etti. Turizm sektöründe yaşanan belirsizliğin Covid-19 salgın hastalığıyla birlikte çıktığını ancak Türkiye’nin bu süreçte hastalıkla başarılı bir mücadele yaşadığını söyleyen Korkmaz; yabancı turistlerin önde gelen seçenekleri arasında yer aldığımızı söylüyor. Özellikle hastalık karşısında başarısız sahnelere yol açan İtalya, İspanya ve Fransa yerine tercihlerde Türkiye seyahatte önde gelebilir. Böylece olumsuz süreci gerçek bir fırsata dönüştürebileceğimizi söyleyebiliriz.