Kategoriler
Proje Haberleri

“Türkiye bir baştan bir başa şantiye oldu”

Türkiye üzerinde tamamlanan başarılı projelerden bahseden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklama ile gündeme oturdu. Karaismailoğlu, Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdiklerini söyleyerek, bu durumdan oldukça hoşnut olduğunu ifade etti.

Türkiye bir baştan bir başa şantiye oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, asırlardır çözüme kavuşturulmamış projeleri tamamladıklarından bahsediyor. Batman’da sürdürülen projelere ilişkin teması sürdüren Bakan, bir restoranda düzenlenen özel yemeğe davet edildi. Katılımcılar arasında yer alan sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya gelinen bu yemekte Karaismailoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Batman’da son 18 yıl içerisinde 20 projenin tamamlandığı süreci hatırlatan Karaismailoğlu, sadece kara yolu çalışmaları adına 3 milyar lira yatırım yapıldığından bahsediyor. Kente ait 15 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğu, bugün 156 kilometreye çıkarıldı. Türkiye’yi baştan aşağı değiştiren ve bir yatırım merkezi haline dönüştüren projelerin artık büyük bir şantiye alanı olduğu görülebilir. Kalkınmada ve ekonomi istihdamında önemli projelere imza atıldığının üstünü çizen Karaismailoğlu’nun “Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik” sözleri güne damga vurdu.

Özellikle geçmiş zamanlardan bahsetmeyi ihmal etmeyin bakanın, “il yapıp plaka numarası vermeyi marifet sananlar” diye hitap ettiği eski dönem yöneticilerine oldukça öfkeli olduğu gözlemlendi. Ancak başarıları konusunda tekrar konuşmaya devam eden bakan, tüm engellerin aşıldığı aktarılıyor. Özellikle terör örgütü gibi büyük engellerin önüne geçildiğini belirten Karaismailoğlu, belli bölgeleri 50 yıl geriye götürmek isteyen bazı kötü niyetlilere karşı atağa geçtiklerinden bahsetti. Gelişimin önünü kapatamayacaklarını aktarırken, bu kirli zihniyete rağmen başardıklarını söylemesi ise dikkatlerden kaçmıyor.