Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Üniversite arazisine konut projesi geliyor

Üniversite arazisine yeni bir konut projesi uygun görüldü. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı sonrası son buldu. Duyurunun ardından öğrencilerin korku ve paniğe kapıldığı görülürken, yapılan açıklamada ise üniversiteye bağlı eğitim öğretim hayatı gören kişilerin başka üniversitelere nakli gerçekleştirilecektir. Kapatılan eğitim kurumunun devlete ait arsası yakın zamanda konut yapımına sahne olacak.

Üniversite kapısına aniden kilit vuruldu

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet iznine, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı sonrası son verildi. Gazete belirtilen kararda, “Kurucu vakfa kayyımın atandığı ve garantör üniversitesi (Marmara Üniversitesi) tarafından gerçekleştirilen denetimlerin sonucunda mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülemeyeceğinin tespiti yapılmıştır. Belirlenen durum karşısında Yükseköğretim Kurulunca, İstanbul Şehir Üniversitesinin faaliyet izni kaldırılmıştır.” ifadesine yer verilmiştir.

YÖK tarafından yayımlanan kararda ise, “Söz konusu üniversitenin faaliyet izni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kaldırılmıştır” beyanı kamuoyu ile paylaşıldı. Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin Aralık 2019’da geçici olarak durdurulduğu ve idarenin garantör Marmara Üniversitesi’ne devredildiği biliniyor.

Davutoğlu açtı, Erdoğan kapattı

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kuruculuğunu eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu üstlenmiştir. Bilim ve Sanat Vakfı tarafından 2008’de açılışı gerçekleştiren üniversitenin kapatılması yeni bir gündem haline geldi. Kamuoyunu birleştiren ortak görüşlerin tepki oluşturduğu ve bir üniversitenin kapatılmaması gerekliliğini savunanlar sosyal medyada seslerini duyurmaya çalıştı. Bu esnada Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hırslı ve kinci biri olduğunu söyledi. Yaptığı açıklamada hırsı ve kini yüzünden üniversite kapatan bir lider olarak tarihe geçeceğini belirten Davutoğlu; öğrencilerin ortada kaldığını dile getirirken, bir yandan da bu çocuklar için üzüntü duyduğunu belirtmekten çekinmemiştir.

Eski Başbakan, “Cumhurbaşkanı ve 28 Şubatçı ortaklarının üniversitenin kapatılmasından nasıl gurur duyduklarını anlatabilirler. Cumhurbaşkanı iyi ama çevresi kötü aldatmacasının daha fazla savunulacak hali olmadığı gün itibariyle görüldü. Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan kararın aslında nasıl bir Türkiye görmek istediğinin bir ilanıdır. Cumhurbaşkanı, AK Parti ve 28 Şubatçı ortaklarının Türkiye’sinde özgür düşünce, bilgi, liyakat ve emek bulunmamaktadır. Onların belirlediği Yeni Türkiye’de akla, ahlaka ve vicdana da yer bulunmuyor. Bundan çok daha önemlisi gençlere de yer yoktur, gençlerin geleceğine yer yoktur” dedi.

DEVA Başkanı Ali Babacan’ında twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kapatılan üniversite için derin bir üzüntü duyduğunu belirtmiştir. Babacan, “Yaşanan sürecin tamamen hukuka aykırı ve iktidarın hasmane tutumuna ait olduğu açıktır” olarak düşüncelerine yer verdi.