Kategoriler
İhaleler

Uzundere Toplu Konutları’ndaki 34 konut ihaleye çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Toplu Konutları projesinde yer alan toplam 34 adet konutu ihale yolu ile satışa sunmaktadır. İhaleye başvurmanın şartları neler? Satılık konut fiyatları ne kadar? Tüm bu soruların cevaplarına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Uzundere Toplu Konutları ihalesi ne zaman?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Toplu Konutları ihalesi 27 Temmuz 2023 tarihinde yapılacaktır. Konut projesinde yer alan toplam 34 adet konut 27 Temmuz 2023 tarihinde ihale yolu ile satışa sunulacaktır. İhaleye başvurabilmek için ilk olarak satış değeri üzerinden yüzde 10 oranında bir teminat ödemesi gerekmektedir. Bu yüzde 10 oranındaki tutar İzmir Büyükşehir Belediyesi Gelir Müdürlüğü veznesine ödenmesi gerekmektedir. Ödemenin yapılmasının ardından ise Mesken Şube Müdürlüğü’nden ihaleye girebilmek için belge alınması gerekmektedir.

Uzundere Toplu Konutları için son başvuru ne zaman?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Toplu Konutları projesinde yer alan konutlar ihale 27 Temmuz 2023 tarihinde yapılacaktır. Son başvuru tarihi ise 26 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacaktır. 26 Temmuz 2023 tarihinde çarşamba günü saat 12:00’da başvurular sona erecektir. Belediye tarafından yayınlanan listede konutların tipi ve dairelerin büyüklüğü hakkında bilgi verilmemiştir. Dairelerin fiyatları ve kaçıncı katta olduğu listede belirtilmiştir.

Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar İlçesi Yaşar Kemal Mahallesi’nde mülkiyeti belediyede olan Uzundere Konutlarındaki taşınmazlar için yeni bir ihale yapacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi ihale kısmında duyurulan ve Mesken Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bildiriye göre, taşınmazlar 27 Temmuz günü ihaleye çıkarılacaktır.

Konutların fiyatları ne kadar?

Uzundere Toplu Konutları projesinde ihaleye çıkacak taşınmazların fiyatları 1 milyon 036 bin TL’den başlamaktadır. Konutların fiyatları ile 2 milyon 022 bin 679,80 TL’ye kadar yükselmektedir. Ayrıca satışa sunulan dairelerin çoğunun fiili durumu ise DOLU olduğu görülmektedir.

Yeniasır haber sitesinin haberine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce buradan çok sayıda konutu belediyeden alacağı olan firmalara satmış ve ödeyecekleri daire paralarını alacaklardan düşüp mahsuplaşmıştır. Sadece Diyarbakırlı Aktepe Group’un bu şekilde 21 daire alıp belediye ile mahsuplaştığı ortaya çıkmıştır. Bu satışlarda da alımların yine belediyeden alacaklı firmalar tarafından olabileceği belirtilmiştir.

Diğer ihale haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version