Kategoriler
Gündem

Vaka artış oranı düşüyor… Bakan Koca açıklamalarda bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka oranının düştüğünü ancak bunun yurttaşları rahatlatmaması gerektiğini dile getirerek önümüzdeki iki haftalık sürecin önemli olduğunu kaydetti. Dışarıda virüsün kime bulaştığını bilinemeyeceğini kaydeden Bakan Koca “Sokakların çekiciliğine biraz daha direnmek zorundayız.” dedi.

Dün yapılan test sayısı toplam 28 bin 578 adet olarak kayda geçti. Bu testlerin sonucunda 4 bin 56 adet vakaya rastlanıldı. Dün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 24 saatlik vefat sayısının 96 olduğunu belirtti. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre iyileşen sayısı 296 olarak kayda geçti.

Bugün ise toplam 30 bin 864 kişiye test yapıldı. Sağlık Bakanlığının bugün son 24 saatte yaptığı testte 4 bin 747 adet yeni vakaya rastlandı. Bu süre içerisinde 98 kişi yeni tip koronavirüs salgınından dolayı yaşamını yitirdi. İyileşen sayısı ise 281 kişi olarak kayda geçti.

Toplam kaç adet test yapıldı

Bugünkü verilerle beraber toplam test sayısı 307 bin 210 adede yükseldi. Ülke genelinde belirlenen vaka sayısı bir ayda 47 bin 29 kişi oldu. Yaşamını yitirenlerin sayısı 908 kişiye yükselirken yoğun bakımda yatanların sayısı bin 552 kişi olarak gösterildi.

Entübe durumundaki hasta sayısı bin 17 kişiyken iyileşen hasta sayısı toplam 2 bin 142 kişi oldu. Vaka sayısı ise son 24 saatte 691 arttı. Türkiye’deki vaka sayısı ilk kez 10 Mart’ta açıklandı.

Yatak sorunu yok

“İstanbul için şu anda yatak yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 59,5. Normal yataklarımızın doluluk oranı yüzde 50,2. Şu an herhangi bir sorunumuzun olmadığını söyleyebiliriz. Türkiye’deki yatak doluluk oranımız yüzde 36,3. Seyrantepe biz hızla devreye girmesini istiyoruz, ihalesi yapılmıştı, yıl sonu olarak hedeflenmişti, daha erken bitmesi için bir çabamız var. Bu hafta Başıbüyük’te hastanemizi açmış olduk, İkitelli Şehir Hastane’mizin bir bölümünü açmış olacağız. Bu anlamda bir sorunumuz yok.” diyen Sağlık Bakanı Koca, diğer illerde de yatak sorununun bulunmadığını kaydetti.