Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

Vaka sayısı 250 bini geçti… Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu

Aktif vaka sayısında 209 kişilik artış görüldü. Ayrıca, 74 bin 846 teste karşılık bin 233 yeni vakayla birlikte toplam vaka sayısı 250 bin 542’ye yükselirken son 24 saat içinde 22 kişinin daha Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Öte yandan koronavirüs salgınına yakalanan bin 2 kişi daha iyileşti. Yedi kişi daha ağırlaştı. Dünkü Tablo’ya göre ağır hasta sayılarındaki artış, 11’di. Vakalar arasında zatürre görülme oranı ise yüzde 0,1 azaldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 17 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre ağır hasta sayısı 686, vakalar arasındaki zatürre görülme oranı ise yüzde 7,5 seviyesinde.

Hastaların çoğunluğu kolay iyileşebiliyor

Yeni hastaların çoğunluğunun kolay iyileşebildiğini ancak ağır hastaların tedavisinin zor olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bulaş ve ağır hasta sayılarının arttığını belirterek yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını yineledi.

Verileri paylaşan Sağlık Bakanı Koca, “11 Mart’tan bu yana, tanı konmuş toplam hasta sayımız 250 bini geçti. Hastalığı yayma potansiyeline sahip, izole edilmiş Aktif Hasta sayısı 12.575. Yeni hastaların büyük kısmı kolay iyileşebiliyor. Fakat yayılım, tedavisi zor Ağır Hasta sayısını artıyor.” notunu düştü.

Vefatlar 6 bine yaklaştı

Öte yandan toplamda yapılan test sayısı, 5 milyon 800 bin 88’e ulaştı. Toplam vaka sayısı da 250 bin 542 oldu. Salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 5 bin 996 kişi oldu. Koronavirüs salgınına yakalanıp hastalığı atlatan kişi sayısı da 231 bin 731.

KKTC’de dokuz yeni vaka

KKTC‘de 2 bin 412 teste karşılık dokuz kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu.

Beş kişi daha taburcu edilirken yeni ölüm bildirilmedi. Test sonucu pozitif çıkan yeni vakalardan dördünün Kuzey Kıbrıs sakini olduğunu belirten Sağlık Bakanı Ali Pilli,  vakaların dördü yurt dışından geldiğine işaret etti.

Bakan Pilli, yeni vakalardan biri ise önceki bir vakanın temaslısı olduğunu belirtti. Vakaların üçü deniz yoluyla, biri ise deniz yoluyla Kıbrıs’a vardığı öğrenildi.

Taşınmaz Haber