Kategoriler
Güncel Gündem Sağlık

Vaka sayısı azaldı, iyileşen sayısı ise arttı

Bugünkü vaka sayısında, düne göre 16 kişilik azalış, iyileşen sayısında ise 94 kişilik artış görüldü. Mevcut koronavirüs hastası sayısında 198 kişilik azalma görüldü. KOVİD-19 nedeniyle dört kişi daha yoğun bakıma alındı. Solunum desteğine bağlanan hasta sayısında da yedi kişilik artış kaydedildi.

Dün 11 bin 298 olan aktif vaka sayısı, bugün 11 bin 100 kişiye düştü.

25 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre 43 bin 312 teste karşılık 921 kişiye daha KOVİD-19 tanısı konuldu. Yeni koronavirüs hastalığına yakalanan 16 kişi daha yaşamını yitirirken son 24 saatte iyileşen sayısı, bin 103 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zatürre geçiren vaka sayısı oranının son 1 haftada en çok düşen illeri “Artvin, Muş, Denizli, Düzce, Erzurum” şeklinde sıralarken zatürre olan vaka sayısındaki oranın en çok arttığı illerin Isparta, Kocaeli, Mardin ve Karaman olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Koca, “Sebebi ne olursan olsun, başkalarının ihmali, tedbirlerin terkine gerekçe kabul edilmemeli.” sözleriyle yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını yineledi.

Toplam vaka sayısı ne kadar?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 25 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre bugüne kadar yapılan test sayısı, 4 milyon 532 bin 672 oldu. Vaka sayısı 225 bin 173’e tırmanırken salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı, 5 bin 596 olarak kayda geçti.

İyileşen sayısı ise 208 bin 477. Tablo’yu sosyal medyadan paylaşan Sağlık Bakanı, “Son 1 haftada PNÖMONİLİ hasta sayısı ORANI en çok azalan illerimiz: Artvin, Muş, Denizli, Düzce, Erzurum. En çok artan illerimiz: Isparta, Kocaeli, Mardin, Karaman. Sebebi ne olursan olsun, başkalarının ihmali, tedbirlerin terkine gerekçe kabul edilmemeli.” açıklamalarında bulundu.

Kaç kişi yoğun bakım ünitesinde?

25 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre KOVİD-19 hastalığına yakalanan bin 252 kişi, yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. 386 kişiyse solunum desteğine bağlı.

Dün tespit edilen 937 vakanın 171’i İstanbul’dan geldi. Bu sayı, bir önceki güne göre 40 kişilik azalmaya işaret etti.