Kategoriler
Gündem

Vaka sayısı iyileşenleri yeniden geçti

4 Haziran’dan beri ilk kez, aktif vaka sayısında artış görüldü. Dün 21 bin 338 kişide olan aktif vaka, bugün 21 bin 798 kişiye yükseldi. Öte yandan yeni tanı sayısında da önemli artış görüldü. Bugün 45 bin 92 teste karşın bin 459 kişiye yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) tanısı konuldu.

Dünkü Tablo’da bu sayı, bin 195 kişideydi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu artışın tedbirlere uyulmamasından kaynaklandığını işaret etti. 

İyileşme sayısında düşüş

İyileşen kişi sayısında azalış görülürken yoğun bakım ve solunum desteğine ihtiyaç duyan hasta sayısında artış kaydedildi.

Dün bin 242 kişi olan iyileşenlerin sayısı, bugün 985 kişiye düştü. Ayrıca, 14 kişi daha KOVİD-19 salgını nedeniyle yaşamını yitirdi. Toplam test sayısı 2 milyon 586 bin 995 olurken toplam vaka sayısı 176 bin 677 kişiye yükseldi.

Artmaya devam ediyor

Öte yandan günlerdir yükselen yoğun bakım ve entübe desteği gören hasta sayısı, yükselişini sürdürüyor. Dün 664 kişi olan yoğun bakım ünitesindeki hasta sayısı 20 kişilik artışla 684 kişi oldu. Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre dün 282 kişi olan solunum desteğiyle tedavi olan hasta sayısı, 2 kişilik artışla 284 kişiye yükseldi.

İyileşenlerin sayısı ise toplam, 150 bin 87 kişi oldu.

Şehirler arası bulaşı sürüyor

Kırklareli‘nin Vize ilçesindeki bir mahalle, karantinaya alındı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, bulaşının İstanbul’dan geldiğini belirtti. Vali Osman Bilgin, yurttaşlara temkinli olma çağrısında bulundu.

Kırklareli Valisi Bilgin, yurttaşların psikolojisini koruması gerektiğini belirterek yaşamın sürdüğünü dile getirdi.

Askeriyede koronavirüs vakası

Öte yandan Vali Osman Bilgin, Pınarhisar ilçesindeki bir askeriyede de yeni vakaların tespit edildiğini söyledi.

Vali Osman Bilgin, “En son Vize ilçemizde ciddi bir vaka tespiti yapıldı bir tekstil atölyesinde, onun haricinde yine askeriyemizde Pınarhisar ilçemizde vaka tespitleri yapıldı. Vize ilçemizdeki söz konusu mahallemizde karantina uygulaması yaptık. Bu aslında şunu gösteriyor bunu salt olarak Vize’deki karantina uygulaması olarak düşünmeyelim. Belki psikolojik olarak çok rahat hareket edip, sosyolojik olarak temkinli hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu sadece ilimiz için söz konusu değil. Zaten burada da ilk vaka ilimizden kaynaklı değil, İstanbul menşeli bir vaka. İstanbul’dan gelen bir vaka çarpan etkisiyle daha üstlerde vakalar doğurabiliyor ve bir mahalleyi karantina altına alınabilecek şekilde etki doğurabiliyor.” diye konuştu.