Kategoriler
Emlak Haberleri

Vakıf GYO Şirketinin Aktif Büyüklüğü 4,6 milyar TL’ye yükseldi

Vakıfbank, hâkim sermayedarı Türkiye’nin en büyük 2. Bankası olmaktadır. TOKİ ve Vakıfbank Finans Grubu Şirketleri olan Vakıf GYO ise inşaat sektörünün amiral gemisi durumundadır. Bu şirketler 2021 yılına ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmıştır. Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan; “Bu tablonun gururunu yaşarken, bu başarıları sürdürülebilir duruma getirmek hedef ve sorumluluğumuzdur.” diyerek konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştur.

İncehasan; “Kurulduğu tarihten bu güne tüm faaliyetlerimizde büyümeyi hedefliyoruz. Üstelik Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan bir şirket olarak, 2021’de de inşaat sektörünü ve istihdamı desteklemeyi devam ettirdik. Bu süreçte şirketimizin aktifleri yıllık yüzde 58’lik bir büyüme ile 4,6 milyar TL seviyesine yükselmiştir. 2021’de 118 milyon olan karımız, bu yıl 4 kattan fazla artarak 475 milyon TL olmuştur. Böylece şirketimiz tarihinin en yüksek kar rakamına ulaşmış olduk.”  açıklamalarında bulunmuştur.

Güçlü Kurumsal Yapı ile Sürdürülebilir Büyüme

Onur İncehasan, 2021’de 737 milyon TL satış hasılatı elde ederek satışlar açısında da başarılı bir seneyi geride bıraktıklarına değinmiştir. İncehasan; “Sürdürülebilir başarılar için güçlü bir kurumsal yapı gerekir. 2020’de başlattığımız Kurumsal Gelişim Projemiz şirket potansiyelimizi ortaya çıkarmıştır. Sektörümüze de örnek olan kurumsallaşma yolundaki bu çalışmalarımız neticesinde; sermayedarlarımızın, yatırımcılarımızın, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın, yani bütün paydaşlarımızın mutlu ve yüksek memnuniyet duyacağı bir şirket olma yolunda çok önemli adımlar attık. Vakıf GYO, bugün itibariyle 3 büyük kentte, 4 adet çok önemli gayrimenkul projesi yürütmektedir. Şu an devam eden projelerimizin toplam inşaat alanı 675.000 metrekareyi aşmış durumdadır. Bu projelerimiz, bugün itibariyle arsalarıyla 5 milyar TL’nin üzerinde yatırım miktarına ulaştı. Elbette bütün bu işler için arkamızda çok güçlü bir Vakıfbank var. Desteklerini her zaman hissediyoruz. Vakıfbank kültürünün bir temsilci olan şirketimizin sorumluluğu da bu oranda büyük. Türkiye’ye kazandırdığımız her yeni yatırımın örnek gösterilen, fark yaratan, referans alınacak bir değer oluşturması gerekliliğine inanıyoruz.” şeklinde konuşmuştur.

Vakıf GYO tarafından 3 Büyük Şehirde 4 Önemli Proje

Onur İncehasan, yeni proje geliştirirken 3 noktaya önem verdiklerini belirtmiştir. Ayrıca devam eden ve planlanan projelerle ilgili de bilgi vermiştir. İncehasan; “Ataşehir’de yükselen ve ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyan İstanbul Finans Merkezi içerisinde bulunan Vakıfbank Hizmet Binası ve Tesisleri projemizin yapım sürecini büyük gayretle ve özenle sürdürüyoruz. 52 ve 36 katlı 2 kuleden oluşan projemizin toplam inşaat alanı 261.000 metrekare olmaktadır. Tamamlandığında Selçuklu mimarisi ve geleneksel değerlerimizi yansıtan sembol yapılardan biri olacağına inanıyoruz. Üstelik projemizde yüzde 88 oranında bir ilerleme seviyesine ulaştık. Nisan ayı sonunda bu projemizi bitirmeyi hedefliyoruz.

Proje geliştirirken 3 önemli nokta

Yeni proje geliştirirken 3 noktaya önem veriyoruz. Bölgeye değer katmak, şehrin ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına yanıt vermek ve en önemlisi de hem ekonomik hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak. Bu noktada İstanbul’da yapımına devam ettiğimiz Tablo Adalar projemizin bulunduğu bölgeye ekonomik ve yaşamsal olarak değer katan örnek bir proje olacak. İstanbul Anadolu Yakasında, Maltepe İlçesinde bulunan, 67.000 metrekare inşaat alanına sahip projemizin fark yaratan unsurlarından biri arazisinin kullanımı ve sunduğu adalar manzarasıdır. İnşası ve satışı devam eden projemizde, 316 adet konut bulunmaktadır. Bu konutların 1 artı 1’den 5 artı 2’e kadar değişen seçenekleri bulunmaktadır. Ayrıca 1 sosyal tesis ve 1 kreşin yer aldığı projemizi Aralık 2023’de tamamlayamayı planlıyoruz.

Şu anda inşaat faaliyetleri hızla devam eden Cubes Ankara projemiz 217.000 metrekare inşaat alanına sahiptır. Proje, Ankara Çukurambar’da yer almaktadır. Projemizi Temmuz 2023’de bitirmeyi planlıyoruz. Satışı devam eden, konut, ofis, home ofis ve ticari ünitelerinden oluşan projemizde toplam 916 bağımsız bölüm yer almaktadır. Ayrıca çok yakınında önemli bir elçilik binası da bulunmaktadır. Cubes Ankara projesinde, uzun süreli konaklamalarda ihtiyaç duyulan rezidans hizmetine karşılık verecek Otel altyapısına uygun tasarlanan bağımsız bölümlerimiz de bulunmaktadır. İçerisinde yer alan sosyal donatılar ve ticari üniteler ile 7/24 vakit geçirilebilen bir proje konumundadır. Bu özellik ile Cubes Ankara’nın yatırım değeri her geçen gün artmaktadır.

İzmir’de sakinlerine yakın Ege manzarası sunacak, İzmir Konak projemizin inşaat faaliyetlerine de devam ediyoruz. Proje, toplam 129.000 metrekare inşaat alanına sahiptir. Biri home ofis, diğeri konut olmak üzere toplam 2 blok ve 576 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Projemizi, 2022 yılı Nisan ayında satışa sunmayı planlıyoruz. Ayrıca 2023 yılı Aralık ayında tamamlama hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Gayrimenkul hep kazandıran bir yatırım

Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, gayrimenkul almak için her zaman doğru zaman vurgusu yapmaktadır. Ayrıca İncehasan; “Kısa vadede daha fazla yeşil alan vurgusu, yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi, yatay mimari, teknolojik ve akıllı yapı, geniş kullanım alanı temaları daha çok ön plana çıkacaktır. Şirket olarak, yeni projeler geliştirirken bütün bu konuları göz önüne alıyoruz. Ayrıca en doğru projeyi hayata geçirmeye odaklanıyoruz. Şu an, İstanbul Sancaktepe’de bulunan arsamızın üzerinde geliştireceğimiz yeni bir projenin mimari tasarım aşamasını yürütüyoruz. Bunun haricinde sektörde farklılaşma stratejimize bağlı, lojistik alanında gayrimenkul yatırımı yapmayı planlıyoruz.

Bize güvenen, bizimle beraber yola çıkan bütün yatırımcılarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Ayrıca ülkemize değer katan, sektöre yön veren, ufuk açacak projelere imza atmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamlamıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…