Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Yabancıya konut satışları 10 ayın rekorunu kırdı!

Yabancılara yönelik konut satışlarında son 10 ayın rekoru kırıldı. Yabancılar en çok İstanbul’u, ardından Antalya’yı tercih etti. Antalya’yı ise Bursa izledi.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yayımladığı konut satış istatistiklerine göre bu yılın ekim ayında yabancılara toplam 4 bin 472 adet konut satılırken son 10 ayın rekoru kırıldı.

Yabancılara konut satış adedi geçen yılın ekim ayına göre yüzde 31,9 oranında azalırken son üç aydır aşamalı olarak artış gösteriyor. AA’nın haberine göre son üç aydır yükseliş kaydeden yabancıya konut satışları ekim ayında, bir önceki aya göre yüzde 2 oranında artış kaydetti.

Hedefe rahatlıkla ulaşılabilir

Bu yılın başından ekim ayına kadar yabancılara 30 bin 431 adet konut satılırken yıl sonu hedefi olan 40 bin adetlik satışa adım adım yaklaşılıyor. Geçtiğimiz yıl konut satışı 39 bin 663 adet olduğunu belirten gayrimenkul sektöründeki temsilciler bu yıl 40 bin seviyelerini Türkiye’nin rahatlıkla görebileceği hatta 45 bin adet seviyelerine çıkabileceği öngörüsünde bulundu.

Toplam konut satışlarının en fazla olduğu İstanbul olurken yabancılar en çok İstanbul’dan satın aldı. Yabancılara konut satışlarında İstanbul, diğer şehirlere göre açık ara önde yer alan konumunu koruyor.

İstanbul birinci, Antalya ikinci

Ekim ayı içerisinde yabancılara İstanbul’da toplamda 2 bin 43 adet konut satıldı. Bu rakam son 10 ayda 16 bin 322 adet olarak kayıtlara rekor olarak geçti.

Satış rakamlarını değerlendiren sektör temsilcileri ise 2019 yılı içinde yabancılara satılan toplam konut adedinin 20 bine ulaşabileceğini belirtti. Yabancılara konut satışında İstanbul’u Antalya izledi. Antalya’da yabancılara ekim ayı içerisinde 912 adet konut satılırken yılın 10 ayında ise 7 bin 169 adet konut satıldı.

Bu yılın ekim ayında Ankara’da 192 adet konut, Yalova’da ise 134 adet konut satıldı. Bu yılın on ayında yabancılara Ankara’da 2 bin 4 adet, Bursa’da bin 873 adet, Yalova’da ise bin 432 adet konut satıldı.