Kategoriler
Emlak Haberleri

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2020 tarihleri

Yerli iş ortaklarını yabancı yatırımcılarla her yıl buluşturmaya devam eden Hyve Group; 24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 43.Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’u gerçekleştirmeye devam ediyor. Hyve Group bünyesinde düzenlenmiş olan buluşmalar, Türkiye’de ekonomiyi kalkındıran sektör taşıyıcılarını düzenlediği fuarlar aracılığıyla yabancı yatırımcılarla tanıştırıyor.

Düzenlenen Yapı Fuarı, kendi alanında dünyada gerçekleştirilen 5.nci (beşinci) büyük fuar olarak geçmektedir. Kuzey Afrika, Ortadoğu, BDT ülkeleri ve Balkanlar gibi pek çok ülkeyi bir araya getiren fuar buluşmaları yeni ortaklıkların kapısını açıyor.

24 Ağustos Pazartesi 2020 tarihinde Hyve Group aracılığıyla düzenlenmiş olan Yapı Fuarı, T.C Ticaret Bakanlığı’nın desteklerini aldı. Her yıl olduğu gibi fuara bu yıl da birçok ülkeden iş adamlarının ziyareti bekleniyor.

Turkeybuild İstanbul’un yegâne amaçları

Küresel çapta büyüyerek, inşaat sektöründe yeni yatırımların önünü açmak hedeflerindedir. Özellikle sektör stratejisini destekler, bilgi alışverişini sağlar, inovasyonu teşvik eder ve yapı sektöründe kamu ve özel sektörler arasında etkileşim sağlayarak yeni fikirlerin ortaya çıkmasına hizmet eder. Bu platformda bir araya gelenlerin sektörler arasında sağlayacakları strateji ve bilgi alışverişi ayrıca akademik açıdan da desteklenerek, yeni fikirlerin doğuşuna sahne olur.

Geçen yıl 2019 tarihine geri döndüğümüzde ziyaretçi sayısı, 135 ülkeden 68 bin 738 kişinin ziyaretine kapılarını açtı. Bununla birlikte Yapı Fuarı’na 12 ülkeden 555 kuruluşun temsilcilerine ev sahipliği yapılmıştır. Bu yıl itibariyle bu rakamların daha yüksek olacağı öngörülmektedir.

İnşaat ve Yapı Sektör hedefleri yukarı taşınır

Hyve Group Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, Turkeybuild adıyla ülkemizde düzenlenen Yapı Fuarı’nın inşaat ve yapı sektörünü 43 yıldır desteklediğini söyledi. Bununla birlikte devam ettirdiği açıklamasında; Türkiye’nin bir dönem altın çağını yaşadığı inşaat ve yapı sektörünün eskisi gibi büyüme hızını yakalayamayacağını, bunun nedeni olarak bu sektörün konjonktüre bağlı olarak hız kazanmasını gösterdi.

Açıklamaları arasında Turkeybuild İstanbul’un yüklenmiş olduğu misyonlarından bahsederek; bu sektörün devamlılığı için sağlıklı bir şekilde sürdürülebilme hedefi taşıdıklarını belirtti. İnşaat sektörüne desteklerini vermeye devam edecekleri ve Türkiye’nin inşaat sektöründe markalaşma, yenilenme gibi hedeflerde yanında olmayı sürdüreceğini söyledi.

Yapı Fuarı’nın her günü özel tasarımlar

Ağustos ayında beş gün sürmesi planlanan fuara her gün ayrı bir YAPI SAHNESİ düzenlenmesi bekleniyor. Mimari, tasarım ve teknoloji araçlarının bir arada olduğu sahnede bu konular üzerinde de fazlaca sohbet ortamı bulunabilecek. Ayrıca yurt içinden yurt dışına açılmak isteyenler için pazarlama , ihracat ve gençleri destekleyici konuşmacıların bir arada olacağı konferanslar düzenlenmesi planlanıyor.

Uluslararası krizlerin yarattığı ekonomik dalgalanmalar ve değişkenlik gösteren her türlü konu üzerinde sürdürülebilirlik hakkında profesyonellerden bilgiler alınabilecek. Konu başlığı “ÇEVİK DÖNÜŞÜM” olarak seçilen konuşmanın konuları; sektörde tutunmayı, sürdürülebilir olmayı ve büyüme hedeflerinin anlatılacağı panelde konular tüm detaylarıyla konuşulacaktır.

Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet Demirer’in katkılarıyla düzenlenen bu buluşmada; ‘ÇEVİK DÖNÜŞÜM’ adı altında konuşulması beklenen konuların işletmede gizlenmiş potansiyeli ortaya çıkararak yeni nesil yönetimin benimsenerek, sektör tarafından daha iyi kavranması bekleniyor.

24 Ağustos Pazartesi YAPI BUSINESS/ İş günü

Yapı Fuarı’nda sizi her gün bekleyen değişik temalar, konuşması gereken konuları da günlere bölmüştür. Böylece beş gün süre boyunca iş yoğunluğunuzu azaltarak, katılmak istediğiniz herhangi bir günü daha kolay seçebilirsiniz.

24 Ağustos Pazartesi sektörün öncüleri tarafından yapılacak panel konuşmalarında; yeni pazarlar, yeni iş olanakları, inşaat finansmanı ve ihracat konuları detaylandırılacaktır. Ayrıca ekonomistlerin bir araya geldiği pazartesi günü, yapılar üzerinden katma değer konularının altı çizilecek.

25 Ağustos Salı YAPI ENVIRONMENT/ Çevre günü

Ekolojik yapıların konuşulduğu, deprem bölgesi Türkiye’de dayanıklı yapıların, iklim değişikliklerinin ayakta tuttuğu projelerin ve kendiliğinden yenilenebilir enerji gibi önemli konular için özel katılımcılar bekliyor.

26 Ağustos Çarşamba YAPI INDUSTRY/ Endüstri günü

Sektör üzerine konuşmaların ağırlık kazanacağı çarşamba gününde; sektörde sürdürülebilirlik, büyüme ve sektörde kalıcılık sağlama konuları üzerinde durulacak. Z kuşağını tanımaya yönelik konuların dahil edildiği, tesis yönetimi gibi büyük konuların konuşulduğu, pazarlama, çevik dönüşüm ve buna ilaveten inovatif iş modelleri ele alınacaktır.

27 Ağustos Perşembe YAPI DESIGN/ Tasarım günü

Mimarların katılacağı özel oturumda küresel tasarımlar göz önünde bulundurulacak. Tasarımların önemi, şehirlere ve markalara olan etkilerinin konuşulacağı özel bir oturum olacaktır.

28 Ağustos Cuma YAPI TECH günü

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün bir araya geleceği bu özel gün; ürününü tasarlayan ve sektörde sivrilmek isteyen genç tasarımcıları ağırlamayı bekliyor.

Geleneksel oturum ‘Başkanlar Formu’

Yapı Fuarı’nda geleneksel bir oturum haline dönüşen Başkanlar Formu, bu yıl dört güne, dört ayrı temaya eşlik edecek. Fikir önderlerinin katılımlarıyla önemli konular birkaç başlık altına toplanmıştır. Bunlar;

“Yapı İhracatında Gelinen Nokta ve Sonrası”, “Doğal Afetlere Karşı Geliştirilen Sektör Yenilikleri”, “Yapı İşletme Modelleri” ve “Yeni Yapma Biçimleri” olarak dört günde, dört konuya ayrılmıştır.

Usta mühendisler ve mimarlarla özel söyleşiler

Yapı Masterclass’ın üstlendiği bu yıl üçüncüsü düzenlenen usta mühendisler ve mimarlar ile özel söyleşiler kaldığı yerden devam ediyor. Firmaların malzeme stantlarına yapılacak özel ziyaretler sonucunda “Çevre, işletme ve tasarım” temaları sohbetleri gerçekleşecek. Nobon iş birliği çerçevesinde söyleşilerin 25-26-27 Ağustos günü düzenlenmesi planlanmıştır. Temalara odaklı gerçekleştirilen söyleşiler, ziyaretçilerin bilgi akışını emin ellerden almasına olanak sağlıyor.

İlklerin günü: YAPI TECH GARAGE projesi

Değişen girişimci bakış açısında kendini geliştirmekten geri kalan bu sektör, girişimciler ve inşaat sektörünün bir araya gelmesini sağlayacak. Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı‘nın da katkılarıyla geliştirilen projeye “YAPI TECH GARAGE” adı verildi.

İki kesim arasında bir köprü haline gelmesi beklenirken; STARTUP’lar proje tasarım aşamasından, bitiş aşamasına kadar sektör çalışanlarına yeni teknolojileri tanıtılması amaçlamıştır.