Kategoriler
Güncel Gündem

Yerli otomobil TOGG 2022’nin sonunda üretilmeye başlanacak

Anadolu Ajansının haberine göre 2022 yılının son çeyreğinde yerli otomobilin seri üretimine başlanması bekleniyor.

Yerli otomobilin fabrika inşaatı, yaklaşık 18 ay sonra tamamlanacak. Bu yıl içerisinde de araç ekipmanlarının siparişine başlanacak. Otomobilin seri üretimine ise 2022 yılının son çeyreğinde başlanması planlandı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, fabrika inşaatının yaklaşık 18 ay sonra tamamlanacağını; bu yıl içerisinde de araç ekipmanlarının siparişlerine başlanacağını kaydetti.

TOGG için 1,2 milyon metrekare

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, yerli otomobilin üretimi için 1,2 milyon metrekare büyüklüğünde alan inşa edeceklerini ve bu alanda 230 bin metrekare büyüklüğünde fabrika kuracaklarını dile getirdi.

TOGG Üst Yöneticisi’nin aktardığı bilgilere göre otomobil, kapalı alana sahip bu fabrikada üretime geçecek.

Konuşmasında “…otomobilimizin ekosisteminin ve beraberinde ihtiyaç duyduğu her türlü uçtan uca süreçleri yöneteceğimiz tesisin sadece bir fabrika olmaması gerekiyor.” ifadelerine yer veren Gürcan Karakaş, bu fabrikanın yıllık 175 bin adet araç üretim kapasitesine sahip olacağını belirtti.

Fabrikada 4 bin 300 kişi istihdam edilecek

Karakaş, ayrıca, bu fabrikada 4 bin 300 kişinin istihdam edileceğini kaydetti. Kurulacak tesisin akıllı teknolojilerle çevrileceğini dile getiren Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubunun üst düzey yetkilisi Gürcan Karakaş, “Türkiye’nin değil Avrupa’nın en temiz tesisini burada kuracağız. Özellikle uçucu organik bileşen tabir ettiğimiz boyahane ağırlıkla çevre kirliliğini oluşturan cihazların Türkiye’nin yasal sınırının 9’da biri, Avrupa’nın 7’de biri olacak şekilde planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gemlik nam kazanacak

Karakaş, otomobilde kullanılacak ekipmanlar sayesinde ekipman tedarikçilerinin küresel çapta birinci sıraya taşınacağını kaydetti.

Öte yandan yerli otomobil, Bursa’nın Gemlik ilçesine yakın bir konumda üretime geçecek. Üst düzey yetkili, benzer yerlerde olduğu gibi Gemlik’in de fabrika sayesinde küresel çapta adının duyulacağını belirtti.

Gürcan Karakaş, ayrıca, şunları söyledi:

“Hepimiz için önemli olduğunu düşündüğümüz bir haberi paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz: Batarya ile ilgili yerleştirme projemizi erkene aldık ve aracımızın üretimiyle birlikte sadece paketlemesini değil modülünü de Türkiye’de yerleştirmek üzere planlarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu konuda da daha detaylı ve güzel haberler paylaşabileceğiz.”