Kategoriler
Ekonomi Gündem

Yükselişe geçen altın fiyatları ne kadar oldu?

Yoğun geçen günün ardından altın fiyatları ne kadar oldu?

İran’ın Irak’taki ABD üslerine düzenlediği saldırı sonrasında altın fiyatları sert bir şekilde yükseldi. Jeopolitik risklerden dolayı yatırımcılar altını güvenli liman olarak görürken İran, gece saatlerinde ABD’nin iki ayrı üssüne balistik füzelerle saldırdı. İran, 80 ABD askerinin öldüğünü, askerî ekipmanlara zarar geldiğini iddia ederken, ABD füzelerin boş araziye düştüğünü öne sürerek hiçbir kaybın olmadığını dile getirdi.

Saldırı hakkında açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif “İran, vatandaşlarımıza ve üst düzey yetkililerimize korkakça düzenlenen silahlı saldırının ardından Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesine göre meşru müdafaa adına orantılı adımlarını atmış ve tamamlamıştır. Gerilimi tırmandırmak ve savaş istemiyoruz, ancak kendimizi herhangi bir saldırıya karşı koruyacağız.” diye konuştu.

Sabah saat 4’e doğru gram altın fiyatı 309,7 liraya kadar yükseldi. Ons altın fiyatı ise bin 611 dolara kadar yükseldi. İran ve ABD Başkanı Donald Trump’tan gelen ilk açıklamaların sakin bir tonda olduğunu belirten analistler piyasalarda oluşabilecek panik havasını engellediğini kaydetti.

Analistler teknik açıdan ons altın fiyatında bin 600 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirtti. Analistler, gram altın fiyatında ise direnç konumlarının 305 lira ve 307 lira olarak kayda geçtiğini belirtti.

Altın fiyatları ne kadar? 8 Ocak Çarşamba

Cumhuriyet altınıTam altın ve Yarım altınOns altınçeyrek altın ve gram altın fiyatları piyasaları hangi seviyelerde bulunuyor? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 14.24 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.986,99 lira iken satış fiyatı 2.036,69 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.926,77 lira iken satış fiyatı 1.964,38 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 960,38 lira iken satış fiyatı 985,20 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.573,67 dolar iken satış fiyatı 1.574,01 dolar,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 481,69 lira iken satış fiyatı 492,60 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 301,06 lira iken satış fiyatı 301,29 lira seviyelerinde bulunuyor.