Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Ziraat Bankası ev alım satımlarında aracı oluyor

Emlak sektörü dolandırıcılık faaliyetlerinin en çok rastlanıldığı alanların başında gelmektedir. Hem alım işlemleri sırasında hem de satış işlemleri sırasında yaşanan bazı dolandırıcılık faaliyetleri vatandaşların mağdur olmalarına neden olmaktadır.  Mağduriyetlerin azalması için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü çok sıkı tedbirler alırken müşteriler için Ziraat Bankası da güvenli tapu uygulamalarını bir bir devreye sokmaktadırlar. Konuyla alakalı daha detaylı bilgiye sahip olmak için haberimizin devamını okuyabilirsiniz…

Ziraat Bankası Güvenli Tapu Uygulamasını Devreye Soktu

Ziraat Bankası müşterilerinin konut alımlarına güvenli tapu uygulamasıyla aracı olan bankaların başında gelmektedir. Ayrıca Banka resmi sitesinden duyurduğu uygulaması ile ev alım satım işlemleri sırasında yaşanması muhtemel her türlü olumsuzluğun önüne geçmek için; “Tapu Güvenilir Hesap” uygulamasına ilişkin bilgiler verdi.

Sistemin nasıl çalıştığına ilişkin bilgi veren banka söz konusu sistemin; mülkiyet hakkı devri ve devire ilişkin bedelin el değiştirmesi sırasında devir alan ile devir edenin karşılaşabileceği olumsuzlukların önlenmesi amacıyla gayrimenkul mülkiyet hakkı devri ile devir bedeli olan nakdin eş zamanlı olarak el değiştirmesini sağladığını açıkladı.

Uygulamanın Özellikleri Nelerdir?

Uygulama ilk olarak devir teslim işlemlerinde paranın çalınmasını veya sahte para kullanılma risklerinin önüne geçmektedir. Devir bedelinin, devir alan tarafından aktarılmasıyla Ziraat Bankası güvencesinde özel bir hesapta bloke edilmektedir. Tapu işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise hesapta yer alan para hesaba aktarılmaktadır. Devir alana karşı güven problemi ortadan kalkar.

Ayrıca uygulamanın kullanılma sürecinde tüm işlemler kısa mesajla alıcı ve satıcıya bildirilmektedir. Uygulamadan yararlanmak isteyenler başvurularını Ziraat Bankası şubelerinden yapabilirler. Alıcı ve satıcılar için tüm aşamalar banka şubelerinden tamamlanmaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…