Kategoriler
Emlak Haberleri

Depremzedelere konutlar 510 TL’den başlayan sabit taksitle verilecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da gerçekleştirilen bir törende açıklamalarda bulunmuştur. Erdoğan yaptığı açıklamada, depremzedeler için yapılacak olan konutların aylık taksitlerinin sabit kalacağını belirtmiştir. Ayrıca borcun 20 yıl içinde ödenebileceğini de belirtmiştir. Depremzedelere konutlar sabit taksitlerle verileceğini belirtmiştir.

Depremzedelere konutlar sabit taksitle verilecek

Konutların tamamlanmasıyla birlikte, hak sahiplerine 2+1 evlerin aylık ödemesi 510 TL’den başlayacak ve en büyük 3+1 evlerde 990 TL’den başlayacak şekilde verileceği ifade edilmiştir. Ayrıca, konutların 20 yılın sonuna kadar aylık ödeme sabit kalacağı ve peşin kapatmak isteyenlere yüzde 20 indirim sağlanacağı da belirtilmiştir.

Erdoğan, depremzedelerle iftar yaptıktan sonra yaptığı konuşmada, depremzedelerin yanında olduklarını belirtmiştir. Ayrıca ramazanı buruk geçirmemeleri için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulamıştır. Ve ayrıca kentsel dönüşüm projelerinde daha kararlı davranacaklarını belirtmiştir. Bu projeleri engellemeye çalışan çevrelerin etkisine izin vermeyeceklerini ifade etmiştir.

Başkan Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerinde de daha kararlı olacaklarını belirterek, ideolojik taassupla hareket eden marjinal çevrelerin kentsel dönüşüm çabalarını engellemesine göz yumulmayacağını ifade etmiştir. Ayrıca, depremzedelerin yanında olacaklarını ve ellerinden gelen gayreti göstereceklerini de belirtmiştir.

Hatay’da geçici konutlar bayrama yetişecek

Öte yandan da geçici konutların yapımı da tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda Hatay’da da geçici barınma evleri inşa edilmektedir. Defne, Samandağ ve Kırıkhan’da yığma ve prefabrik şeklinde toplam 1004 konut yapılmaktadır. İnşaatlar ile ilgili, depremzedelerin Ramazan Bayramı’nda geçici konutlara yerleştirilebilmesi için yoğun bir şekilde çalışmaktadır.

Hatay’da, toplam 237 bin 940 konutun yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı olarak kaydedilmiştir. Ayrıca 38 bin 69 konutta orta hasar tespit edildiği bildirilmiştir. Depremin ardından, vatandaşların çoğu çadırlarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. Ancak, kalıcı konutların yapımı tamamlanana kadar depremzedelerin daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için geçici konutlar inşa edilmektedir. Hatay’ın farklı bölgelerinde, depremzedelerin yerleşebileceği konteyner kentler yapılmıştır. Depremzedelerin bir çoğu yeni konteynerlere taşınmaya başlamıştır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ tarafından Kırıkhan’da 504 konut inşa edilmektedir. Ayrıca Samandağ’da 250 ve Defne’de 250 olmak üzere toplam 1004 yığma ve prefabrik konut inşa edilmektedir. Bu çalışmalarla birlikte, depremzedeler daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürebilecekleri geçici barınma evlerine yerleştirilebilecekler.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…