Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Airbnb ev sahiplerine yardım fonu ayırdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19) seyahat ve turizm sektörünü vurmaya devam ediyor. Yeni bir deneyime sahip olmak isteyenler Airbnb şirketinin sağlamış olduğu uygulamadan kendilerine yurt içi, yurt dışı ailelerin yanında konaklama fırsatı buluyordu. Fakat yakın zamanda dünya ülkelerini her anlamda sarsan hastalık bu sektörü de mağdur etti.

Airbnb CEO’su yardım paketini duyurdu

Pandemi ilan edilen hastalığa karşı iptal edilen veya kaçırılan rezervasyonlar için ev sahiplerine 250 milyon dolar yardımda bulunulması kararlaştırıldı. CEO Brian Chesky tarafından duyurulan bu yardım desteği, aynı zamanda ev sahiplerinden özür mahiyetinde bir girişim. Daha önce uygulama kullanıcıları arasından müşterilerin parasını geri iade etmeye başlayan Airbnb; özellikle 14 Mart- 31 Mayıs tarihleri arasında check-in yapmış ancak kalma imkânı bulamamış kişilere para iadesi fırsatı vermişti.

Ev sahiplerine yardım fonu

Bu durumda ev sahipleri mağdur konumuna düşünce yeni bir girişim planlandı. Ev sahiplerinden habersiz para iadelerini başlatan uygulamanın CEO’su Chesky, ev sahibi ve müşterilerin bu süreç içinde güvenli ortamda bulunmalarını istediklerini belirtti. Alınan kararlar halk sağlığını tehlikeye atmaktan kaçınmak için ortaya çıkarıldığının üstünü çizen CEO, aynı zamanda ipoteklerini ödemek için kendi evlerini kiralayan ev sahiplerine 10 milyon dolarlık yardım fonu ayırdıklarını söyledi.