Kategoriler
Emlak Haberleri

Artan konut fiyatlarına karşı tepkiler büyüdü

Artan konut fiyatlarına karşı vatandaşlar öfkesini sürdürüyor. Haziran ayında hükümet teşviklerince kamu bankalarının çıkarmış olduğu düşük faizli kredi paketleri, kişilerin ev sahibi olma umutlarını yeniden yeşertti. Ancak bazı fırsatçıların haksız kazanç sağlamak istediği süreçte, aylarca satışı sağlanmayan konutların fiyatları bir gecede yüzde 30’a dayandı. Yeni fiyatlara tepki gösterenler arasında Bozüyük Tüketiciler Yapı Kooperatifi de bulunuyor.

Artan konut fiyatlarına karşı tepkililer

Bozüyük Tüketiciler Yapı Kooperatifi, artan konut fiyatları karşısında sessizliğini bozdu. Basın mensupları aracılığıyla konut fiyatlarındaki yükselmelere karşı vatandaşın soyulduğunu aktaran Kooperatif Başkanı Hasan Özkaya ve Yardımcısı Hayrettin Sabırlı, konuya dair önemli açıklamalar getirdi.

Başta ülke genelinin yoksulluk sınırları arasında yaşadığı hatırlatılırken; çarkların kapitalizm için döndüğü belirtilmiştir. Konut alımlarında ne devlet, ne banka ne de TOKİ’ye esir olunmaması gerektiği süreçte, çözüm adına kooperatifleşmek fikri öne çıkıyor. Çarkın sağlıklı bir şekilde kapitalizm için döndüğünü aktaran ikili özellikle sistem tarafından yok olacağımızı vurguladı. Sektöre hareketlenme kazandırılması maksadıyla yapılan düşük faizli konut kredileri, müteahhit ve mal sahiplerinin fırsatçılığı yüzünden ev sahibi olmak isteyenlerin tüm umudunu yitirmesine neden oldu. Kooperatif bünyesinde yüzde 30 daha ucuz konut projelerinin daha sağlam, ucuz ve kaliteli olacağı aktarılmıştır.

Ayrımcılık yapılmadan soyuluyoruz

Konut kooperatiflerinin bitirilmesi adına verilen uğraşlar özellikle bankalar ve müteahhitler arasında belirgin bir hal kazandı. Toplamda 25-30 yıla yansıyan uğraşlar, konut projelerindeki fiyatlarında artışına neden olmuştur. Yüksek fiyatlar üzerinden satılan konutların rant elde etmek için var olduğu herkesçe biliniyor.

Sonucu değiştirmek adına vatandaşların soyulduğunu fark etmesi ve biran evvel kooperatif projelerine yönlenmesi gerekmekte. Rant piyasasın durdurmanın başlıca yolu kooperatife zemin hazırlamaktan geçiyor. Kaliteli, düşük maliyetli ve kentsel dönüşümden faydalanan proje çalışmaları, tüketicilerin sağlıklı konutlara ulaşmasına yardımcı olmaktadır.

Artan konut fiyatlarına dair birlikte çözüm aranabileceğini aktaran başkan ve yardımcısı, tüketici isteklerine uygun konut projelerinin sunulacağını aktardı.

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.