Kategoriler
Emlak Haberleri

ASTOP: “Ağrı’da konut talepleri arttı”

ASTOP (Ağrı Sivil Toplum Platformu) tarafından TOKİ’ye yeni konut talebinde bulunuldu. Artan konut fiyatlarına ilişkin konuşan temsilciler, TOKİ’nin Ağrı ilinde daha fazla konut yapması gerektiğini aktarmıştır.

ASTOP: “Ağrı’da konut ihtiyacı var”

Ağrı Sivil Toplum Platformu tarafından, Ağrı genelinde artan konut fiyatlarına dikkat çekildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının daha fazla konut yapması gerektiğini bildiren Platform Başkanlığı, fiyatların her geçen gün arttığından söz etti. Geçen yıla oranla Ağrı ilinde konut fiyatlarının giderek tırmandığını belirten temsilciler, bunun esas sebebinin il genelinde az miktarda konut bulunmasından kaynaklandığını aktarıyor. Uzun süredir konut projesinin gerçekleştirilmediği Ağrı’da fiyatların tepe noktasına ulaşması ise yine vatandaşı mağdur etmekte.

“Konut fiyatları 300 bini geçiyor”

Platform Başkanı Av. Mehmet Salih Aydın, il genelinde uzun süredir konut yapılmadığına dair açıklamada bulundu. Bu durumun konut fiyatlarını yükselttiği ve yapılan inşaatlarda anahtar tesliminin yüksek rakamlardan olduğu söylendi. Özellikle teslimin 3+1 daireler için 300 bini rahatlıkla bulduğunu aktaran Aydın, 4+1 dairelerinde teslim fiyatlarının 350 bini geçtiğini belirtmiştir. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi kredi çekmelerine rağmen mümkün görünmüyor. Bu nedenle TOKİ’nin biran evvel devreye girmesi gerekmektedir.

“75 daire için bin 500 başvuru yapıldı”

Konut talebindeki artışın yükseldiğini belirten Aydın, 75 daire için bin 500 kişinin başvurduğunu belirtti. İhtiyacın tepe noktasına ulaştığı görülürken konut sektöründe yaşanan artışla birlikte kira fiyatları da yükselmektedir. Bu sorunun çözülmesi adına TOKİ tarafından yeni konut projeleri geliştirilmeli ve uygun fiyatlardan satışa çıkarılmalıdır.